Glitterik Smørhår


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Ukendt


”Man bliver, hvad man skriver.” Glitterik Smørhår (født d. 26. januar 1964) var en halvblods troldmand, der gik på Ravenclaw-kollegiet i sin tid på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Efter hans tid på Hogwarts blev han en berømt forfatter, der skrev om sine oplevelser med mørke væsener. I skoleåret 1992-1993 var han professor i Forsvar Mod Mørkets Kræfter. Mange magikere så op til ham. Han modtog masser af fanbreve fra forskellige magikere, som han fik Harry Potter til at hjælpe sig med at besvare, da han alligevel havde fået eftersidning i starten af skoleåret, for at have vist sig for mugglere i en flyvende bil. Smørhår havde aldrig gjort noget heroisk, men havde blot taget andre mægtige troldmænds oplevelser og skrevet dem til sine egne. For at troldmændene, der nu havde oplevet disse ting, ikke skulle sladre, brugte Glitterik forglemmelsesbesværgelsen, Obliviate, til at få dem til at glemme, at det var dem, der havde været disse ting igennem. Dog gik hans ellers fantastiske evner til at kaste Obliviate galt, da han var blevet tvunget med Harry Potter og Ronald Weasley ned i Hemmelighedernes Kammer. Han havde fået kapret Ronalds knækkede stav, som tidligere havde givet bagslag for Ronald, og kastede Obliviate på Harry Potter med hensigten at efterlade Harry og derefter fortælle alle, at han ikke havde nået at redde Ginny. Staven gav endnu engang bagslag, da han kastede den mod Harry, og han glemte selv, hvem han var. Efter han mistede sin hukommelse blev han sendt til Skt. Mungos for Magiske Kvæstelser. Glitterik Smørhår er en mand med blondt hår, blå øjne og lys hudfarve. Hans boggart er kendt for at være Cornish Pixier. Han begyndte på Hogwarts d. 1. september 1975.

 Barndommen

”Det er ikke kun autografskrivninger og fotografering til aviserne, at du ved det. Hvis du vil være berømt, må du forberede dig på at yde og slide for det.”

Glitterik Smørhår blev født d. 26. januar 1964 som halvblods med en mor til heks og far til muggler, og med to ældre søstre, som var mugglere (eller fusere). Glitteriks mor elskede ham mere end nogen af hans søskende, og dette, kombineret med opdagelsen af at han besad magien og optagelsen på Hogwarts, forårsagede hans forfængelighed til at gro som en ihærdig plante. Hans mor og ham selv glemte, i deres glædesrus, at Hogwarts var for alle britiske og irske troldmænd og hekse, og dermed var hans introduktion til skolen sammen med de andre var, i hans øjne, enormt kedelig. Sorteringshatten placerede ham på Ravenclaw kollegiet d. 1. september 1975, selvom det var tæt på, at han blev placeret på Slytherin kollegiet. Han havde håbet på at blive mødt af hvisken og stirrende blikke, for i hans sind var han allerede et fuldgyldigt geni med ekstrem magiske dygtighed; Det faktum at han blot var almindelig, at mere talentfulde børn var der, og at ingen var særligt imponerede af hans naturligt bølgende hår, skuffede ham. Han havde enorme evner, og han var klogere end størstedelen af sine klassekammerater, men han havde en dårlig vane, hvilket gjorde, at han ikke ville forsøge, medmindre han var den allerbedste. Glitterik opnåede gode karakterer, og hans lærere mente, at med hårdt arbejde ville han muligvis være i stand til at gøre noget af sig selv. Lidt kæphøj blev han af det og endte med at fortælle dem, der gad lytte til ham, at han succesfuldt ville få genskabt De Vises Sten, inden de ville forlade skolen, og at han havde planer om at lede Englands Quidditchhold til World Cup Glory, før han ville slå sig ned for at blive Storbritanniens yngste Minister for Magi. 


Imidlertid var hans forfængelighed sådan, at han værdsatte sin indlæring, ikke for uddannelsen, men derimod for opmærksomheden; Han higede efter opmærksomhed og præmier, og han tryglede rektoren for at få lov til at starte en skoleavis, blot for at han kunne se sit navn trykt i den. Men da disse bedrifter fejlede at give ham opmærksomhed, tog han til større, mere dramatiske midler til forankringen opmærksomhed. Selvom han aldrig havde været populær blandt de andre elever, så formåede han alligevel at få en smule berømmelse, da han udskar sin underskrift med tyve fod lange bogstaver på Quidditchbanen (hvilket dog også gav ham nogle ugers eftersidning), skød et hologram af sit eget ansigt op over himlen som Mørkets tegn, sendt sig selv ottehundrede Valentinesbreve, forårsaget at morgenmaden blev aflyst på grund af antallet af ekskrementer og fjer i grøden.


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.