Peter Pettigrew


Født: Omkring 1960
Død: Marts 1998

Skuespiller: Timothy Spall

Peter Pettigrew gik på Hogwarts Skole for Heksekunstner og Troldmandsskab i 1971. Fordelingshatten følte at Både Slytherin og Gryffindor passede til den unge dreng, men besluttede sig for at placere ham hos Gryffindor. Han blev hurtigt venner med Sirius Black, James Potter og Remus Lupin; andre Gryffindor-elever så dem som forbilleder grundet deres popularitet og talent. Pettigrew var med til at mobbe Severus Snape, men han turde ikke gøre det uden sine venner.
Da vennegruppen fandt ud af, at Lupin var en varulv, forlod de ham ikke som de fleste magikere ville have gjort. I stedet for at forlade ham forsøgte de at blive en animagus, så de kunne være sammen med Lupin når han blev til en varulv. Pettigrew's animagus var en rotte.
Vennegruppen lavede masser af sjove ting, men Pettigrew blev set som værende intet andet end en forfølger. Han var heller ikke specielt god fagligt.
Efter at have gradueret fra Hogwarts blev vennegruppen en del af Fønixordenen. Sammen kæmpede de mod Lord Voldemort og hans Dødsgardister under Den Første Troldmandskrig. Pettigrew begyndte dog på et tidspunkt at være en spion for Voldemort. På trods af at han ikke just var specielt god, gjorde Voldemort ham til en Dødsgardist. Efter en profeti om Harry Potter og Voldemort blev lavet, ville James og Lily Potter gemme deres søn. Sirius Black overtalte dem til at lade Pettigrew være deres ”hemmelighedsholder”. Pettigrew forrådte hans venner den 31. oktober 1981, og James og Lily Potter blev dræbt af Lord Voldemort. Da Pettigrew ankom til Potter-familiens hus tog han Voldemort's tryllestav, og gemte det et sikkert sted.
Sirius Black indså hvad Pettigrew havde gjort, og forsøgte derfor at finde ham for at tage hævn. Da han endelig fandt ham råbte Pettigrew, at Black havde forrådt sine venner. Før han kunne tage sin tryllestav frem havde Pettigrew dræbt 12 mugglere, hvorefter han forfalskede sin egen død ved at skære sin finger af, og forvandlede sig til en rotte. Black blev arresteret for at være en Dødsgardist, at dræbe Pettigrew og mugglerne og for at forråde Potter-familien.
Pettigrew gemte sig ved at være en rotte, så han kunne undgå Lord Voldemort's tilhængere. Han ledte efter en magisk familie, der ville have ham med ind i varmen, og her var det så Percy Weasley, der introducerede ham for Weasley familien. Ron Weasley, Percy's yngste bror, endte med at passe på rotten, som der blev døbt Scabbers. Familien var rigtig gode til at tage sig af ham.
Det var åbenlyst at Scabbers var en ekstraordinært rotte; han var udsædvanlig gammel for hans race, som normalt kun levede i tre år, selvom Weasley-familien havde haft ham i tolv år. Han ville være en del af en magisk familie, så han kunne holde øje med nyheder i den magiske verden, og kunne vende tilbage til Lord Voldemort, hvis nu han engang kom tilbage. Han var villig til at medbringe Harry Potter som en ”velkommen tilbage”-gave. Ron Weasley mente at Scabbers var ubrugelig, da han ikke gjorde andet end at spise og sove. Dog holdte han alligevel af sin rotte.
I 1998 slap Sirius Black ud fra Azkaban efter at have set Pettigrew's rotteform i en artikel hos Profettidende, der omhandlede Weasley-familiens tur til Egypten. Snart begyndte Scabbers at blive tynd og skaldet. Ron troede dette var grundet stresset turen havde givet ham, og frygten for Hermione Granger's nye kat, mens Harry Potter troede den snart ville dø af alderdom. I virkeligheden var han dog bange for, at Sirius Black ville finde ham og tage hævn. Endnu en gang forfalskede han sin død ved at bide sig selv og efterlade blod, så Ron ville tro at Granger's kat havde ædt ham.
Remus Lupus troede stadig at Pettigrew var død, da han underviste i Forsvar Mod Mørkets Kræfter på Hogwarts. Han blev dog forvirret og fortvivlet da han så Pettigrew's navn på Røverkortet; et kort han vidste ikke kunne forfalske identiteter.
Scabbers blev fundet i Hagrid's hytte. Han forsøgte at flygte da Ron ville få ham tilbage til slottet, men sammen med Ron blev de fanget af Slagpoplen og sendt til Det Hylende Hus af Sirius Black, hvorefter Harry Potter og Hermione Granger fulgte efter dem. Derefter ankom Remus Lupin og Severus Snape. Black og Lupin fik Pettigrew tilbage i sin menneskeform. Pettigrew prøvede at skyde skylden på Black, men til sidst bedte han om tilgivelse hos alle i Det Hylende Hus. Alle blev sure over hans handlinger, og at spørge for tilgivelse gjorde dem blot endnu mere vred.
Lupin og Black havde planer om at dræbe deres tidligere ven, men Potter indblandede sig og sagde at hans far, James Potter, aldrig ville have dræbt ham, og at han ikke ville ønske, at hans venner blev til mordere. Potter ønskede dog at give Pettigrew til Dementorerne og bruge ham til at rense Black's navn.
Denne plan gik dog i vAsken da det blev fuldmåne, og Lupin blev til en varulv. Black blev nødt til at tage form af sin animagus for at beskytte Harry, Ron og Hermione. Pettigrew udnyttede dette kaos og forvandlede sig til en rotte og løb væk.
Efter at have løbet væk blev Pettigrew nødt til at vende tilbage hos Lord Voldemort, da Lupin og Black ellers ville dræbe ham. Han ville finde Voldemort's tryllestav. Han rejste til Albanien og der lærte han fra rotterne, at der var et sted i en skov, som monstrene var bange for at besøge. De sagde at en sort skygge (Voldemort) tog over dyrene og dræbte dem.
Pettigrew fik malket gift fra Voldemorts slange, Nagini, for at styrke ham og give ham en rudimentær krop. Han bar på Voldemort's slappe og lille krop tilbage til Storbritannien. Voldemort lagde senere mærke til, at Pettigrew var bange for hans herre og meget gerne ville forlade ham, hvis det var muligt. Dette kunne han se i hans kropssprog når han kiggede på ham.
Sammen med Barty Ferm Jr. blev de sendt ud for at finde auroren Skrækøje Dunder, som skulle undervise i Forsvar Mod Mørkets Kræfter på Hogwarts. Ferm Jr. blev til et nøjagtigt kopi af Dunder, og blev derefter sendt til Hogwarts. Pettigrew skulle holde øje med Barty Ferm Senior, men dette gik ikke just godt, da Ferm Senior slap væk, men blev senere fanget af hans søn.
Under finalen i Turneringen for Magisk Trekamp ender Harry Potter og Cedric Diggory på en kirkegård, hvor Pettigrew dræbte Diggory og derefter skar Potter med en kniv, da dette var hvordan Voldemort ville kunne få en fysisk krop. Her måtte Pettigrew ofre sin hånd, men Voldemort belønnede ham med en hånd lavet af sølv.
I sommeren 1997 befandt Pettigrew sig på Malfoy Landstedet, som var hovedkvarteret for Dødsgardisterne og samtidig et fængsel. Under et møde skulle han tjekke på en af deres fangere ved navn Ollivander.
Omkring påske ankom Harryb Potter, Ron Weasley, Hermione Granger og Griphook til Malfoy Landstedet. Da der kunne høres lyde fra kælderen blev Pettigrew sendt derned. Lyden kom fra husalfen Dobby, der forsvandt sammen med nogle af fangerne. Som han åbnede Døren blev han tacklet af Ronald Weasley og Harry Potter. Weasley fik Pettigrew's tryllestav væk fra ham. Han begyndte at kvæle Potter, men Potter mente ham om hans gæld. Dette fik Pettigrew til at tøve. Trods dette korte øjeblik der indeholdte barmhjertighed, fik hans hånd - lavet af sølv - ham til at kvæle og dræbe sig selv, selvom Potter og Weasley forsøgte at stoppe den.Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.