Quirinus Quirrell


Født: 26. september
Død: 4. juni 1992

Skuespiller: Ian Hart

Quirinus Quirrell blev født den 26. september i enten 1950'erne eller 1960'erne til mindst én magisk forælder og muligvis en mugglerfødt forælder. Han gik på Hogwarts Skole For Heksekunster og Troldmandsskab i 1960'erne eller 1970'erne, hvor han blev sorteret til Ravenclaw. Under hans skoletid blev han drillet for hans frygtsomhed og nerver. Han ville gerne bevise, han var bedre end det, så han udviklede en interesse for mørk magi. Han fik højst sandsynligt gode karakterer i Muggler Studier og Forsvar Mod Mørkets Kræfter, da han endte med at undervise i begge fag.
Efter at have undervist i Muggler Studier i et stykke tid, tog han et sabbatår i 1990 for at kunne danne nogle førstehåndsoplevelser med mugglere. Han havde dog i virkeligheden rejst rundt omkring i verden i håbet om at finde hvad, der end måtte være tilbage af Lord Voldemort. Han drømte om at være manden, som kunne finde Voldemort, og måske endda lære noget fra den mørke magiker, så ingen nogensinde ville grine af ham igen. Da han endelig fandt Voldemort udnyttede han sin karisma, så han kunne manipulere Quirrell til at tjene ham.
Han brugte det sidste år af sit liv på at prøve at få fat i De Vises Sten og give den til Voldemort. Før skoleåret begyndte, forsøge han at stjæle De Vises Sten fra Gringotts, men Rubeus Hagrid havde fjernet den tidligere på dagen grundet ordrer fra Albus Dumbledore. Grundet dette begyndte Voldemort at dele Quirrells krop, for at være sikker på, at en sådan fejl aldrig ville hænde igen. Hans ansigt befandt sig på bagsiden af Quirrells hoved, så han blev nødt til at have en turban på.
Han vender herefter tilbage til Hogwarts for at undervise i Forsvar Mod Mørkets Kræfter. Under Halloween-festlighederne i 1991 lod han en trold komme ind på skolen som en distraktion, så han kunne få adgang til korridoren på 3. sal, hvor stenen var gemt. Severus Snape mistænkte ham og fulgte derfor efter ham, men blev bidt af hunden Fluffy undervejs.
Senere samme år prøvede Quirrell at tage Harry Potters liv under en Quidditchkamp mellem Gryffindor og Slytherin. Med hjælp fra en besværgelse forsøgte han at få Potter til at falde af sin kost, men Snape lagde mærke til det og benyttede sig derfor af en modbesværgelse. Hermione Granger så dette og troede, at Snape stod bag besværgelsen, der hele tiden forsøgte at smide Potter af Kosten. Hun løb hen til professoren og satte ild til hans kappe for at distrahere ham. I mellemtiden kom hun til at ramme Quirrell, som blev distraheret og brød øjenkontakten med Potter, som man skal have for at benytte den slags besværgelse.
Efter kampen var Potter vidne til en intens samtale mellem Snape og Quirrell, hvor det virkede som om at professoren i Eliksir forsøgte at få information om De Vises Sten. Da trioen, bestående af Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger, nu troede, at Snape forsøgte at få Quirrell til at hjælpe ham med at stjæle stenen, begyndte de at være opmuntrende og venlige mod Quirrell, hver gang folk grinte af ham. Senere samme år begyndte Quirrell at lede efter enhjørninger i Den Forbudte Skov, så han kunne drikke deres blod. Her mødte han Potter, Draco Malfoy og hunden Trofast, og skulle til at angribe Potter, men han blev reddet af kentauren Firenze. Voldemort bad Quirrell om at prøve at få stenen igen, hvilket Potter hørte, men troede at det var et skænderi mellem Quirrell og Snape.
Den nat, efter Dumbledore var taget til London, gik Quirrell og trioen igennem en masse forhindringer for at få stenen. Efter at have været igennem alle forhindringerne blev Potter overrAsket, da han til sidst mødte Quirrell fremfor Snape. Professoren forhindrede eleven i at løbe væk ved at lave en væg af ild bag Døren. Som en ordre fra Voldemort tvang han Potter til at kigge i Drømmespejlet, som befandt sig lige foran dem. I spejlet så han sig selv med stenen i sin bukselomme, og følte at den i virkeligheden befandt sig i selvsamme lomme. Da han løj om, hvad han så i spejlet, tog Quirrell sin turban af og afslørede Voldemorts ansigt. Voldemort havde regnet, ud at Potter havde stenen og aldrig frivilligt ville give den til ham. Derfor tvang han Quirrell til at forsøge at dræbe ham. Grundet beskyttelsen Potters mor, Lily Potter, efterlod i hans hud, da hun døde for ham, blev Quirrells ansigt manifesteret i forbrændinger og blærer efter at Potter havde rørt ham. Potter faldt om grundet smerten i hans ar, og Quirrells krop var så brændt, at Voldemort forlod den og efterlod ham til at dø.

Sidst opdateret den 1. februar 2016Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.