Hulkende Hulda , Ukendt efternavn


Født: Ukendt
Død: 1942

Skuespiller: Shirley Henderson

Hendes navn siger næsten sig selv; det kommer af, at hun stort set altid græder. Hulda er ekstremt følsom og der skal ikke andet til, end at fornærme hende før hun bryder ud i en hulkende gråd. Hulda holder til på pigernes toilet på anden sal, og hun har en bås helt nede bagerst, dog kan man til tider støde ind i hende andre steder på skolen. Hun har f.eks. befundet sig i krypten, nogle gange i Den Sorte Sø og på vejledernes badeværelse. Når hun bliver ked af det, flyver hun hurtigt og grædende ned gennem toiletkummen. Om hun oprindeligt hed Hulda, eller om det er et navn, hun har fået efterfølgende, ved man ikke.

Hulda mistede livet på Hogwarts’ pigetoilet i 1942, da Hemmelighedernes Kammer blev åbnet for første gang af Lord Voldemort, dengang kendt under navnet Romeo Gåde Detlev Jr.
Hulda havde gemt sig på toilettet, fordi Olivia Hornby havde drillet hende med hendes briller. Hun låste sig inde i en toiletbås, men da hun hørte en drengestemme snakke på et underligt og uforstående sprog, åbnede hun Døren for at sige til drengen, han skulle forsvinde. Men hun nåede det aldrig, da hun døde stort set lige med det samme. Det sidste Hulda husker er, at hun så nogle meget store, gule øjne ovre ved en håndvAsk, ikke så langt væk fra hendes toiletbås. Det viste sig, at hun havde set en Basilisk i øjnene, og dette dør man af. Senere vendte hun tilbage som spøgelse, fordi hun ville tage hævn over Olivia Hornby for at have mobbet hende. I dag hjemsøger hun stadig toilettet på anden sal, og det bliver tit oversvømmet, da Hulda har det med at sprøjte en smule med vand, når hun flygter ned i toilettet.
Hun kan være en pine for de andre elever, der går på Hogwarts. Ifølge Hulda var hende og Harry Potter rigtig gode venner. Ikke at Harry var helt enig, han har lovet sig selv at holde sig fra pigetoilettet, men til tider støder han stadig ind i Hulda.

Hulkende Hulda beskrives som et buttet lille spøgelse, der ofte har et dystert ansigtsudtryk, håret hængende ned foran øjne og trykke og perlehvide briller, der har samme form som hinkesten. Og ligesom andre spøgelser, er hun gennemsigtig.

Man møder hende første gang i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer:
- Kapitel 8. Her møder man hende til spøgelsernes Dødsdags fest, hvor hun ender med at forlade krypten grædende og med Peeves flyvende efter sig, mens han råber “grimme brilleabe” efter hende.
- Kapitel 16, her fortæller hun Harry om, hvordan hun døde.
- Kapitel 17, her er hun en smule skuffet over, at Harry faktisk overlevede mødet med Basilisken, for hun havde ellers planlagt at de to kunne bo på toilettet sammen som spøgelser.

Senere møder man Hulkende Hulda i Harry Potter og Flammernes Pokal:
- Kapitel 25, her kommer Hulda imens Harry er i bad, hvor hun hjælper ham med at finde ud af, hvad æggets gåde er.

Og i Harry Potter og Halvblodsprinsen støder man igen på Hulkende Hulda:
- Kapitel 24, her er Hulda vidne til en ‘kamp’ med besværgelser mellem Draco Malfoy og Harry Potter. Hun beder dem om at stoppe, men det virker ikke.

Sidst opdateret: 30/01-2016Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.