Ariana Dumbledore


Født: ca. i 1885
Død: 1899

Skuespiller: Hebe Beardsall

Ariana betyder ‘Fuld af liv’ og dette har hun også været, til trods for sin ustabile tilstand, så var hun jo stadig en glad pige til tider.
Dumbledore er et ældre ord for humlebi.

Ariana Dumbledore er datter af Percival og Kendra Dumbledore, hun havde to ældre brødre, Albus Dumbledore og Aberforth Dumbledore. Hendes mor var muggler og hendes far fuldblodsmagiker, hvilket gør hende til halvblodsmagiker.
Man ved ikke præcis hvornår hun er født eller hvornår hun døde, men det var i en ung alder.

Da Ariana var seks år, kom hun til at udøve magi, som blev set af nogle muggler-drenge. Drengene ville have en forklaring på, hvordan hun havde gjort det, og hvorfor hun havde gjort det, men da hun ikke kunne svare på deres spørgsmål, overfaldt de hende. Efter dette var Ariana ikke den samme, drengene havde ødelagt hende, hun var ustabil og hendes magi ude af kontrol.
Arianas far, Percival Dumbledore, kunne ikke lide det, muggler-drengene havde gjort ved hans datter, og ville gerne have en form for hævn, så han opsøgte drengene, og da han fandt dem, fik de også nogle bank. Percival endte med at blive smidt i Azkaban, for det han havde gjort. Efterfølgende flyttede det resterende af familien Dumbledore til Godric Dalen. Ariana blev skjult af sin mor, Kendra Dumbledore, da hun vidste, at hvis Ariana blev set, ville pigen ende på Skt. Mungos Hospital for Magiske Kvæstelser, og så ville hun nok aldrig forlade stedet igen.
Grundet Arianas ustabile opførsel, var der ikke mange, som kendte til hende. De få, der så hende eller læste om hende i Rita Rivejerns bog, fik til tider den opfattelse af, at hun var spærret inde, og nogen troede endda, at hun var fuser. Ariana fik heller aldrig muligheden for at komme på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab.

I en alder af fjorten var Ariana ved et uheld kommet til at udføre en magisk eksplosion, som desværre Kostede hendes mor, Kendra, livet. Efter ulykken var det hendes to brødre, Albus og Aberforth Dumbledore, der tog sig af Ariana. For ikke at røbe, at de havde en søster, sagde de at moren døde af en besværgelse, som gav bagslag.
En dag kom Aberforth og Gellert Grindelwald op i et skænderi, som udviklede sig til en duel hvor også Albus Dumbledore blandede sig. Der fløj besværgelser rundt og pludselig stod Ariana midt i det hele, hvor hun blev ramt af en besværgelse og døde. Præcis hvem der kastede besværgelsen ved man ikke, men tabet påvirkede begge brødre, og efter søsters død snakkede de ikke meget sammen.

Vi hører to gange om Ariana Dumbledore i Harry Potter og Dødsregalierne, første gang i kapitel 8. hvor nogen diskuterer om hun var fuser og hvorfor hun blev gemt.
Senere i kapitel 28. hvor Aberforth Dumbledore fortæller om Ariana.
Man møder hende aldrig personligt i bøgerne, men der er et levende billede af hende i Aberforth Dumbledores stue.

Sidst opdateret 26/01-2016Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.