Xenophilius Lovegood


Født: Ukendt
Død: Ukendt

Skuespiller: Rhys Ifans

Xenophilius Lovegood er Luna Lovegoods far. Hans fortid ligger meget ukendt. Men han har måske gået på Hogwarts, under kollegiet Ravenclaw. Da han er meget lig sin datter Luna går man ud fra dette. Xenophilius var gift med Mrs. Lovegood, og fik sammen med hende datteren Luna Lovegood. Xenophilius blev dog enkemand 9 år efter hans datter var født. En eksperimental besværgelse gav bagslag. Siden da har han opdraget sin datter af alene. Mange af hans sære meninger og tro, er gået i arv fra far til datter. Xenophilius er en meget tynd høj mand, med hvidt skulderlangt hår. Han bærer om halsen et symbol for Dødsregalierne da han tror på dem. Han er redaktør for Ordkløveren, et meget sært blad, der bringer underlige og sære artikler, om alt fra troen på at den tidligere minister Rufus Scrimgeour var vampyr, til det mærkelige væsen Krumhornet Snorkbøffel.

Første gang vi hører om ham er i Harry Potter og Flammernes Pokal, han er her sammen med sin datter Luna til Quidditch Mesterskaberne. Bulgarien mod Irland.

Næste gang er i Harry Potter og Dødsregalierne, ved Fleur Delacours og Bill Weasleys bryllup. Her møder han op i en gul kappe, matchende hans datters gule kjole. Om halsen har han, hans halskæde med Dødsregaliernes symbol.
Viktor Krum misforstår symbolet, og tror at det er den kendte troldmand Gellert Grindelwalds symbol. Men det var originalt Dødsregaliernes symbol.

Harry, Ron og Hermione, møder op hos Xenophilius hus for at finde ud af mere om Dødsregalierne og symbolet. Han virker under hele mødet meget forfjamsket, som om han har travlt og skal nå noget. Det viser sig også at han har travlt, han venter på at to dødsgardister kommer. Luna blev kidnappet på grund af hvad Xenophilius skrev i Ordkløveren, og dødsgardisterne sagde de ville slippe Luna fri hvis han gav dem Harry Potter. Dødsgardisterne kommer og udløser en kamp, der ender med at et sjældent Erumpent horn sprænger i luften og ødelægger hele huset. Harry, Ron og Hermione undslipper. Xenophilius bliver fængslet og sendt til Azkaban af dødsgardisterne. Efter Voldemorts fald bliver han dog løsladt og genforenet med sin datter. Ingen for noget at vide om at han ville overrække Harry til Voldemort, da han kun gjorde det af hensyn til sin datter og for at få hende befriet.


Opdateret: 15 August


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.