Harry James Potter


Født: 31. juli 1980
Død: Ukendt

Skuespiller: Daniel Radcliffe

Navnebetydning: På JKR’s hjemmeside får vi at vide at Harry Potter var en urmager fra det 19. århundrede. (JKR)
Mellemnavn: James, efter faderen. (FO 8)
Kaldenavne: ”Drengen der overlevede”, Sankt Potter (Draco, HK 12), beskytter af alle mudderblodspjok (Draco, HK 12), Den Udvalgte (HP 3), Parry Hotter, Den Udvalgte Dreng (Schnobbevom HP 22).
Omtale: Harry omtales i ”Den moderne magis historie”, ”Mørkets kræfters storhedstid” og ”Det tyvende århundredes største troldmandsbegivenheder”. (DVS 6)

Blod: Halvblod
Mor: Lily Evans Potter, dræbt d. 31. oktober 1981 af Voldemort.
Far: James Potter, dræbt d. 31. oktober 1981 af Voldemort.
Tante: Petunia Dursley.
Onkel: Vernon Dursley.
Fætter: Dudley Dursley.
Gudfar: Sirius Black.
Barndom: Vokset op hos Dursleyerne.
Barndomshjem: Ligustevænget 4, Little Whinging, Surrey.
Husdyr: Uglen Hedwig.

Udseende
Øjne: Grønne, ligesom sin mor.
Hårfarve: Sort, uglet, ligesom sin far.
Kendetegn: Runde briller, lav og tynd og lynformet ar i panden.

Arret
Hagrid: "Har du aldrig tænkt over, hvordan du fik det mærke på din pande? Det er ikke noget almindeligt ar. Det er, hvad der sker, når man får kastet en stærk, ond besværgelse på sig. Har ordnede din mor og fra, og han lagde jeres hus i ruiner- men det bed altså ikke på dig, og det er derfor du er berømt Harry. Ingen overlever ellers hans onde anslag, når han først har besluttet sig for at slå ihjel. Du er den eneste, Harry, og han har ellers dræbt de bedste hekse og troldmænd i hele dette århundrede- McKinnon, Bones, Prewett- og du var ikke mere end en baby, da du klarede dig helskindet igennem". (DVS 4)

Dumbledore så meget intenst på Harry et øjeblik, før han sagde: "Jeg har en teori, men det er kun en teori… jeg tror, at dit ar gør ondt, når Lord Voldemort enten er i nærheden, eller når hadet blusser op i ham."
"Det er, fordi du og han er bundet sammen af den forbandelse, der slog fejl," sagde Dumbledore. "Det er ikke noget almindeligt ar." (FP 30)

Hogwarts

1. år: 1991.
Kollegium: Gryffindor.
U.G.L. : Astronomi A, Magiske Dyrs Pasning og Pleje O, Besværgelser O, Forsvar mod Mørkets Kræfter F, Spådom, R, Botanik O, Magiens Historie E, Eliksirer O og Forvandling O. (HP 5)

Quidditch: Søger for Gryffindors hold 1991-1997. Den yngste spiller I 100 år. Holdkaptajn på sit 6. år. (HP 6)

Tryllestav: Kristtorn og kimærehorn, elleve tommer, udsøgt og finfølende. Kimærehornet der findes i Harrys stav var et dobbelthorn, hvis ”broderstav” tilhører Lord Voldemort. (DVS 5) Begge stave indeholder en fjer fra Dumbledores Fønix, Fawkes. (FP 36)

Kost: Nimbus 2000(1991-93), Prestissimo (1994-?).

Magiske objekter: Usynlighedskappe, Røverkortet.

Klubber: Gryffindors Quidditchhold, D.A. og Vommeklubben.

Færdigheder: Et naturtalent til Quidditch, Slangehvisker, god til ikke-verbale besværgelser, favorit fag Forsvar mod Mørkets Kræfter, har evne til at modstå Imperius forbandelsen.

Patronus: Sølvfarvet Kronhjort.

Værste minde: Forældrenes død.

Boggarts form: Dementor.

Amortentia dufter for Harry af: Siruptærte, duften af træhåndtaget på en ny kost og en blomsterduft han har oplevet i Vindelhuset. (HP 9)

Profetier

Trelawney: "Det sker i aften"
"Mørkets herre ligger alene og venneløs. Forladt af sine undersåtter. Hans trofaste tjener har været lænket i tolv år. I aften, før midnat, vil tjeneren befri sig og begive sig af sted for at slutte sig til mesteren. Mørkets herre vil atter rejse sig med sin tjeners hjælp. Hans magt vil blive større end nogensinde før, frygteligere end nogensinde før. I aften… før midnat… tjeneren vil begive sig af sted… for at… forene sig… med sin herre…" (FFA 16)

Trelawney: "Den, som har magten til at overvinde Mørkets Herre, er snart iblandt os… han skal fødes af dem, som tre gange har trodset ham, han skal fødes, når den syvende måned dør hen… og Mørkets Heree vil mærke ham som sin ligemand, men han vil besidde kræfter, som Mørkets Herre ikke kender… og den ene må dø for den andens hånd, for ingen af dem kan leve, hvis den anden overlever… den, som har magten til at overvinde Mørkets Herre, vil blive født, når den syvende måned dør hen…" (FO 37)

Harrys drømme

En Flyvende motorcykel. (DVS 2)
Harry bærer Quirrells turban, som fortæller ham at han skal skifte kollegium til Slytherin, da det er hans skæbne. (DVS 7)
Harry drømmer, at han er udstiller i ZOO, med et skilt hvor der står "Mindreårig troldmand." Da han vågner, ser han Ron udenfor vinduet i den Flyvende Ford Anglia. (HK 2)
Quidditch drøm, hvor han kommer for sent til en kamp og Slytherins spillere ankommer på drager. Han flyver i høj fart, da han opdager at han har glemt sin Prestissimo og falder til jorden. (FFA 15)
Havfruen fra badeværelset torturerer Harry med hans egen kost. (FP 26)
Harry rider på ryggen af en hornugle, suser af sted mod et gammelt efeudækket hus, på en høj bakke. Her overhører han en samtale mellem Ormehale og Voldemort. (FP 29)
Drømme om korridoren til Mysteriedepartementet. Denne drøm starter da han opholder sig på Grumsted plads 12 og Harry drømmer den ofte herefter. FO 6)
Fru. Weasley der græder over Kræ’s lig, mens Hermione og Ron iagttager hende. (FO 10)
Harry drømmer at han er i Fornødenhedsrummet med Cho, som siger at han har lokket hende derhen under falske forudsætninger. Drømmen ændrer sig til at Harry drømmer han er Nagini og vidne til Arthur Weasleys overfald. (FO 21)
Neville og professor Spire danser vals i fornødenhedsrummet, mens McGonagall spiller sækkepibe. Skifter til korridordrømmen.

Karriere drømme: Auror.

Links:
http://danradcliffe.com/ http://www.danradcliffe.co.uk/

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.