Pansy Parkinson


Født: ca. 1980
Død: Ukendt

Skuespiller: Genevieve Gaunt

Slytherin elev fra 1991 - 1998
Harry beskriver hende som "”en pige med et hårdt ansigt”" (DVS8) og at hun har en ansigt som en bokser (FA6), FP27).
Hun er lederen af ”gruppen af Slytherin piger” og blev vejleder i september 2005 (FO10), muligvis kun fordi hun så magtmuligheder i lederstillingen. Senere samme skoleår blev Pansy medlem af Inkvisitions holdet.
Pansy forguder Draco Malfoy; hun viste besynderligt meget bekymring for ham, da han blev stanget af en hippogrif under deres første time i Magiske Dyrs Pasning og Pleje (FA6) og hun var Dracos date til Juleballet i december 1994, iklædt livlige, sart rosa klæder (FP23). Under togrejsen til Hogwarts og deres sjette år, havde Pansy Dracos hoved i hendes skød, mens hun strøg ham over håret (HBP7).
Navnet: En ’pansy’ er en slag viol. I magiens verden, er den værd at nævne for dens fremtræden i Shakespeares stykke ”En midsommernats drøm,” hvor den er nævnt ved dens andet navn ”love-in-idleness” (kærlighed-i-dovenskab - Langsom kærlighed red.). I stykket bruger Puck saften fra ’pansyen’ til at skabe de fleste af problemerne. Presser dråber af saften ud i øjnene på uvidende, sovende folk. Dette resulterer i, at de forelsker sig i det første levende væsen de ser når de vågner. Man ved ikke om saften fra denne blomst har samme brug og virkning i Potter universet.
Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.