Helga Hufflepuff


Født: det 10. århundrede
Død: Ukendt

Skuespiller: Ukendt

Helga Hufflepuff er en af de fire grundlæggere af Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandskab, hvor hun stiftede kollegiet Hufflepuff. Hun blev født i det 10. århundrede i de brede dale i Wales, hvor hun ligeledes voksede op. Hun siges at være en af de største, mest berømte hekse i hele historien.
Hendes fornavn, Helga, er skandinavisk og betyder ‘hellig’ og hendes efternavn, Hufflepuff, kan betyde noget i retning af ‘at udstråle en sødme’.

Helga var en yderst loyal, hjælpsom, tålmodig, storhjertet og hårdtarbejdende dame. Hun havde ikke mange fordomme og hun elskede de fleste mennesker, for det de var. Hun var den eneste af de fire Hogwartsstiftere, der lukkede alle elever ind på hendes kollegie. De tre andre stiftere valgte elever udfra deres tapperhed, intellegens og ambitionsniveau, mens hun godtog de tilbagestående, hvis blot de ønskede at studere og havde en smule venlighed inde i sig.
Hun var gode venner af Rowena Ravenclaw, mens hun var lettere irriteret over Salazar Slytherin, da han ikke ville lade mugglerfødte hekse eller troldmænd studere på skolen.

Helga havde stor passion for madlavning, og mange af hendes opskrifter på diverse måltider bruges stadig den dag i dag, når der er fest på Hogwarts.
Derudover kæmpede Helga meget for husalfernes rettigheder, og hun var den der sørgede for, at alfer kunne få et godt og sikkert arbejde i køkkenet på Hogwarts. Her ville de hverken blive slået eller truet.

Helga Hufflepuff beskrives udseendesmæsigt som værende en rund og buttet dame, som normalt var iført en kjole. Hendes hår skulle efter sigende være rødt og hendes øjne skinnende blå.


Opdateret den 18. maj 2014Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.