James Potter


Født: 27. Marts, 1960
Død: 31. Oktober, 1981

Skuespiller: Adrian Rawlins

James Potter blev født d. 27. Marts, 1960 og døde så d. 31. Oktober, 1981.
Han er født af fuldblods magikerne Hr. og Fru. Potter. De to forældre er ikke kendt under noget navn. Han gik på Hogwarts skole, for heksekunster og troldmandskaber fra 1971 til 1978. Han blev fordelt på kollegiet Gryffindor, hvor han efter meget kort tid bliver bedste venner med de 3 drenge, Sirius Black, Remus Lupus og Peter Pettigrew. Men James's bedste ven var og blev Sirius Black. Men de 3 drenge følges overalt på skolen, og også når de går ud i 1978. Der forsætter de med at følges sammen, indtil Peter Pettigrew stikker James og Lily Potter i ryggen, og sladre til Lord Voldemort.
James Potter var søger på Gryffindors Quidditch-hold, og han blev på sit 7. år udnævnt til holdkaptajn. Han modtog Quidditch-pokalen da han var søger og holdkaptajn.
James Potter boede i nogle år sammen med Sirius Black hjemme ved Hr. og Fru. Potter, da Sirius var flygtet.

James Potter var forelsket i en smuk pige, på alle sine 7 skoleår, ved navn Lily Evans. Han blev dog afvist gang på gang, indtil på hans 7. år hvor han blev udnævnt til Quidditch anføre.
Sirius Black fortæller at han blev mere moden, og det var derfor at Lily begyndte at gå ud med ham på 7. år.

Da de var gået ud af skolen, blev James Potter senere gift med Lily, og sammen fik de deres elskede søn Harry James Potter. Desværre blev der lavet en profeti om hans søn og Lord Voldemort, så den lille familie blev nød til at flygte under jorden. (Hvilket vil sige at de gemmer sig med hjælp af besværgelser.) De besværgelser der blev kastet på huset var nogen som selve Albus Dumbledore udførte. (Albus Dumbledore er den eneste troldmand Lord Voldemort har frygtet) Besværgelsen gjorde så selv hvis Voldemort stod og kiggede direkte ind gennem vinduet, så ville han aldrig finde ud af hvilket hus der er det rigtige.
James og Lily Potter havde så valgt at bruge Sirius Black som vogter, men Sirius overtalte dem til at vælge Peter Pettigrew, da Sirius ikke troede Voldemort ville tro at vogteren var en svag en, som Peter.

Men Halloween nat, den 31. Oktober, har Voldemort fået de oplysninger han har brug for, og han møder så op ved James og Lily's hus. James er den første der møder ham, og han råber til sin kone at hun skal flygte med Harry. Og at han vil holde Voldemort tilbage.

James Potter's mest berømt citat: "Lily, take Harry and go! It’s him! Go! Run! I’ll hold him off!"
Det er der hvor James står mellem sin familie og Voldemort.


Vi ser ham i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor han kommer ud som et spøgelse, mens Harry Potter og Lord Voldemort kæmper i slutningen af Trekamps turneringen.

Og så ser vi ham igen i Harry Potter og Dødsregalierne, da Harry vender Genopstandelsesstenen i hænderne, inden han træder ind til Voldemort i skoven.

Sidst opdateret: 12-02-14


Links:


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.