Gryffindors sværd


Producent: Kong Ragnuk den første (nisse)
Produktionsår: 992
Benyttet til: Duellering og ødelæggelse af Horcruxer

Gryffindors sværd var ejet af den berømte Godric Gryffindor, som var med til at skabe Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Det har senere været et sværd som kun en ægte Gryffindor har kunne trække ud af Fordelingshatten, hvoriblandt Harry Potter var en af dem. Han og Albus Dumbledore skulle bruge det til at jagte Horcruxer, selvom Albus Dumbledore kun nåede at ødelægge familien Barsks ring med dette.
Gennem hele historien har det vist sig, at når sværdet ikke havde en ejer mere, forsvandt det og ville kun kunne trækkes ud gennem Hogwarts Fordelingshat, hvis man var en ægte Gryffindor. Dette har Både Harry Potter og Neville Longbottom gjort.

Historien gennem tiden:
Sværdet var skabt til Godric Gryffindor, specifikt af Ragnuk den første, nissernes konge. Da det var færdigt, eftertragtede Ragnuk det så meget, at han lod som om Gryffindor havde stjålet det fra ham, og sendte derfor håndlangere ud for at stjæle det tilbage. I stedet for at dræbe nisserne, forheksede Godric dem i stedet til at gå tilbage til Ragnuk og fortælle at hvis han prøvede på at stjæle det igen, ville han bruge sværdet mod alle nisserne. Denne trussel blev taget seriøst og derfor forlod Ragnuk sværdet som Gryffindors retsmæssige ejendom. Her blev det indtil Gryffindors død, dog findes den falske legende om Gryffindor stadig, blandt nisserne.
I maj 1993, blev sværdet fremtryllet inde i Hogwarts’ fordelingshat, da Harry havde mest brug for et våben der kunne hjælpe ham i kampen mod Salazar Slytherins Basilisk i Hemmelighedernes Kammer. Sværdet indsamlede her blodet fra Basilisken i sig, eftersom nisselavede genstande kun indsamler noget der kan gøre dem stærkere, og gjorde derfor at sværdet ville kunne bruges til at ødelægge Horcruxer.
Efter ovenstående hændelse var overstået, blev sværdet bevaret sikkert i en glasmontre på rektorens kontor på Hogwarts.
I sommeren 1996 (Harry Potter og Halvblodsprinsen), brugte Albus Dumbledore dette sværd, til at ødelægge en af Lord Voldemorts Horcruxer. Der var tale om familien Barsks familie ring, som var hans mors familie. Sværdet ødelagde stenen i ringen, så det ikke længere var en Horcrux.
Før Dumbledores død, testamenterede han sværdet til Harry Potter, i sin viden omkring at det ville blive vigtigt for Harry Potter at bruge i kampen mod Voldemort. Rufus Scrimgeour mente dog at sværdet tilhørte skolen og derfor at Harry ikke kunne få sværdet udleveret. Dumbledore havde naturligvis regnet ud at Ministeriet for Magi ville gå denne vej og derfor havde han lavet en kopi og gemt det rigtige sværd, bag den plads hans eget portræt ville få, så Snape senere ville kunne lede Harry til sværdet.
Snape fik placeret det falske sværd i Bellatrix Lestrange boks i Gringotts, efter Ginny Weasley, Neville Longbottom og Luna Lovegood havde prøvet at stjæle det for Harry. Herefter ledte han så Harry til det rigtige sværd, i Dean skoven, hvor Snape havde gemt det på bunden af søen. Harry måtte ikke vide det var Snape, da Voldemort kunne se Harry gennem Legilimensi og derfor gjorde han det ved at fremmane en fuld Patronus, der ledte Harry til sværdet.
Efter at Ron Weasley fik hjulpet Harry Potter op af søen, da Salazar Slytherins medaljon holdt ham nede, fik de sammen smadret medaljonen med sværdet og endnu en Horcrux var ude af verden.
Senere hen, da Harry Potter og hans venner blev fanget og var i besiddelse af sværdet, løg nissen Griphook og sagde at det var en kopi, fordi han selv ønskede at få fat i sværdet, hvilket han blev lovet, hvis han hjalp dem med at komme ind i Bellatrix Lestranges boks i Gringotts. Dette skete og der blev fundet en Horcrux, som i denne omgang ikke blev destrueret, da Griphook fik sværdet først. Dog forsvandt det ud af hånden på Griphook, efter Voldemort slog alle nisser ihjel, efter han fandt ud af Harry Potter havde været inde i Lestrange boks og få fat i en af hans Horcruxer.

Kampen på Hogwarts viste sig dog at bringe sværdet tilbage, da Neville Longbottom pludselig trak det frem fra Fordelingshatten og fik slået Voldemorts slange og sidste Horcrux ihjel. Dette er det sidste man hørte om sværdet.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.