Erindringkugle


En glAskugle på størrelse med en tennis bold. Når den ikke berøres, er kuglen fyldt med gennemsigtig røg. Når man samler den op, vil den, hvis man har glemt noget, blive glødende rød og sige: "Du har glemt noget."

Neville Longbottoms bedstemor, Augusta Longbottom, sendte ham en erindringskugle på sit 1. år på Hogwarts. I samme øjeblik han tog den, forvandlede den gennemsigtige røg sig til en dybrød farve, men Neville kunne aldrig huske, hvad det var, han havde glemt. Draco Malfoy tog den fra ham, da han faldt ned fra en kost under en af Madam Hoochs timer i Flyvning. Han spøgte med at ligge den op på taget, hvor “han selv kunne nå den”. Hvilket resulterede i, at Harry fløj efter kuglen, da Malfoy havde kastet den og i sidst ende fik pladsen som søger for Gryffindor. Grundet McGonagalls forbløffelse over hans fantastiske balance og evner i luften.
Eftersigende skulle Harry selv eje en Erindringskugle, men hvordan han har fået den, er stadig lidt uvist. Neville spørger dog Harry om, i Hogwartsekspressen, 1. september 1995, han kan gætte, hvad han fik i fødselsdag gave. Her foreslår Harry en ny erindringskugle, men i sandheden er det en Mimbulus mimbletonia, Nevilles yndlings plante.

Erindringskugler er ikke tilladt ved eksaminer på Hogwarts, da den kan bruges til at minde en om, at du har glemt en vigtig detalje. Ligeså må der heller ikke bruge Smart-Svarende Fjerpenne, som er opfundet af Fred og George Weasley. (FO 31)

Opdateret den 6. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.