Tromler


En tromler er en rød, rund læderbold, som bruges i spillet kaldet ‘quidditch’. Den har en diameter på cirka 30,48 centimeter, og er dermed cirka 5,08 centimeter større end Smasheren i diameter. Tromlerens vægt er ukendt, men man antager ikke, at bolden vejer så meget, da man skal kunne flyve med den.

Tromleren bruges til at score point med. For hver gang en af de tre angriber kaster tromleren igennem en målring vinder holdet 10 point.

I de tidligere tider så tromlerne lidt anderledes ud. De var læderbolde, dog som oftest med remme eller huller, som angriberne kunne holde i.

Den røde tromler blev opfundet i vinteren 1711. Det blev valgt, at den skulle være rød, da man så kunne se den, hvis den blev tabt i sneen. Den nuværende tromler, Pennifold Tromleren (opfundet af Daisy Pennifold), blev opfundet et lille stykke tid efter. Hun opfandt tromleren, som sørger for, at dale meget langsomt ned, hvis den bliver tabt. Dette gør den nemmere for angriberne at fange den.

I 1875 blev gribebesværgelsen opfundet, og man lagde den over tromleren, så det blev muligt for angriberne, at gribe den med blot én hånd.

Opdateret den 24/5 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.