Opalhalskæde


Denne halskæde er et forbandet objekt, som har krævet 19 Muggleres liv. (Hemmelighedernes Kammer 4, HalvblodsPrinsen 12)

Denne halskæde var til salg hos Borgin & Burkes, for 1500 Galleoner og er tilsyneladende blevet købt af Malfoy i efteråret 1996. Formålet med dette var at dræbe Albus Dumbledore, hvilket endte i en fiAsko, da Katie Bell i stedet kom til at røre den, efter at hun var blevet undertvunget Imperius besværgelsen. Severus Snape var dygtig og heldig nok til at kunne mindske forbandelsen, men alligevel blev Katie sendt til Skt. Mungos, hvor hun tilbragte det meste af året. Det var efter en diskussion med sin veninde Leanne, at Katie kom til at røre den, da de begge rev i pakken. Papiret revnede og halskæden rørte kort Katie, som i samme øjeblik blev løftet op i luften. (HP 12, 27)

Forbandelsen aktiveres ved direkte kontakt med huden. Ved berøring, leviterer man graciøst med armene udstrakt, 182 cm over jorden. Præcis nok til at andre ikke kan komme til undsætning. Derefter udstøder offeret frygtelige skrig. Det vides ikke om torturen er af fysisk eller psykisk natur, men det er tydeligvis hæsligt pinefuldt. Berøring af halskæden, med det mindste stykke bare hud, medfører kramper og kræver hospitalsindlæggelse. At røre halskæden med en hel hånd eller at tage den på er dødeligt. (HP 12, 13)

Opdateret den 5. oktober 2014Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.