Forheksede både


Der findes mange slags forheksede Både, men nogle af de mest populære i Harry Potter universet er den båd, som transporterer Harry og Dumbledore ind til midten af søen i horcrux-hulen og Bådene, der transporterer Hogwartselever over søen.

Båden der transporterer Harry og Dumbledore ind til midten af søen i horcrux-hulen (Harry Potter og Halvblodsprinsen, 1996). Dumbledore mistænker Voldemort for at have sørget for, at kun én voksen troldmand eller heks kunne komme med i Både. Et væsen eller en mindreårig troldmand eller heks kunne gøre den voksne selskab.
Denne båd er skjult under søen, og kun dem der kan kraftfuld magi, vil kunne bruge den, eftersom man skal finde en kædes position før man kan komme ind til midten.


HogwartsBådene bliver som regel brugt til at transportere førsteårselever - ledsaget af Hagrid - over søen i begyndelsen af skoleåret. Bådene stilles i et ‘rum’ under slottet, hvorefter eleverne krydser plænen og går ind på Hogwarts gennem forDørene.
I hver båd kan der være op til fire elever, mens Hagrid får sin egen båd. Man behøver ikke selv at bruge kræfter på at sejle Bådene, eftersom de er forheksede til selv at sejle.

Når et skoleår på Hogwarts er slut, tager førsteårseleverne Bådene tilbage til Hogsmeade station.
Når syvendeårseleverne forlader skolen for aller sidste gang, bliver de ligeledes transporteret i Bådene.

I 1994 falder Dennis Creevey ud af sin båd, men bliver dog reddet af den store blæksprutte, der lever i søen.

I skoleåret 1995/1996 blev eleverne ikke ledet over søen af Hagrid, da han var på mission for Dumbledore.

Opdateret den 10. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.