Transitnøgle


En Transitnøgle er et fortryllet objekt, der med det samme bringer personen (eller flere), der rører ved den, til en specifik lokalitation. Det meste af tiden, er en Transitnøgle et hverdags objekt, der ikke vil drage for meget opmærksomhed fra Mugglerne. Derfor ses Det Gyldne Lyn, troldmandskort og andre magiske objekter sjældent som transitNøgler. Stort set alle objekter kan forvandles til en Transitnøgle, ved hjælp af Portus-besværgelsen. Afdelingen for Magisk Transport står for dette, og i følge Remus Lupus kan der ske en form for straf, hvis man laver en uden Ministeriet ved det. Cornelius Fudge var yderst vred, da Albus Dumbledore lavede en for øjnene af ham.

TransitNøgler har den fordel, i forhold til Susepulver, at den kan transportere flere personer afsted samtidig. Dog kan den kun transportere folk til den destination, som personen, der har skabt den, har valgt. Modsat Spektral Transferens kan Transitnøglen bruges af alle, også mindreårige, endda Mugglere. Dette skete i hvert fald engang i 2003, da to Mugglere, der var ude at gå tur med deres hund og tilfældigvis endte op til en Celestina Himmelflugt koncert. Før Hogwartsekspressen, blev der også brugt transitNøgler, så Mugglerne ikke opdagede det. Desværre blev det ikke en regulær ting, da eleverne ofte ikke kunne finde deres Transitnøgle, eller ikke nåde den i tide. Derudover var mange af eleverne “Transitnøgle-syge” efter turen, og måtte blive på Hospitalsfløjen et par dage inden i semesteret.

Første gang vi hører og oplever en Transitnøgle, er i Harry Potter og Flammernes Pokal. Her tager Harry, sammen med en del af familien Weasley og Diggory, ved hjælp af en gammel støvle til Verdens Mesterskaberne i Quidditch i 1994. I slutningen af selvsamme bog, bliver Harry og Cedric Diggory transporteret til kirkegården i lille Galgeby, da de begge rører Trekampspokalen samtidig. En anden uheldig oplevelse vi hører om, er blandt andet, da en ukendt Quidditch dommer bliver transferet til Sahara ørkenen, grundet en forbandelse over hans kost kastet af en tilskuer.

Opdateret den 12. oktober


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.