Bevægelige billeder


Bevægelige billeder

I det magiske univers er det ofte, man støder på portrætter og fotografier der bevæger sig. Disse billeder har også evnen til at bevæge sig, tale og vise følelser, som om at der faktisk var en rigtig person inde i billedet! Personer der for længst er døde, kan alligevel sagtens blive afbilledet og være levende i billederne.

Portrætter
Personer i portrætter kan gå fra sit eget billede, til et andet. Hvis den afbillede person har flere portrætter, kan den også vandre fra sine forskellige protrætter. På Hogwarts er der rigtig mange portrætter, hvor flere af dem ofte besøger hinandens rammer. Magiske portrætters oprindelse er dog mere mystisk end de magiske fotografiers oprindelse; man ved ikke om de er blevet malet af en maler eller er opstået på andre måder.
Personer der er afbilledet på portrætter beholder deres hukommelse og personlighedstræk. De kan også blive fortryllet, så de beholder minder.

Anne Boleyn: Hendes protræt er hængt op ved hovedtrappen på Hogwarts.

Albus Dumbledore: Der hænger et billede af Dumbledore på Rektors kontor på Hogwarts, da han selv har været rektor tidligere. Dette portræt kommunikerer Snape også med for at få råd og instruktioner.

Ariana Dumbledore: Arianas portræt kan svinge til side og vise en hemmelig passage til Det Glade Vildsvin fra Fornødenhedsrummet. Passagen blev skabt af Neville Longbottom, da han manglede noget mad. Dette billede påvirker ting uden for billedets ramme.

Armando Dippet: Der hænger et billede af Armando Dippet på Rektors kontor. Det er muligvis fordi at han selv har været rektor i en periode. Perioden var den, hvor Romeo Gåde gik på Hogwarts.

Den Fede Dame: Billedet af Den Fede Dame, er et af de billeder, der kan gøre ting, som påvirker verdenen uden for rammen. Hun skjuler nemlig indgangen til Gryffindors opholdsstue. Det gøres ved at hun lader maleriet svinge til side, når man giver hende det rigtige kodeord. Kodeordene bliver skiftet, men har gennem Harry Potters år på Hogwarts været ord som: Latterfugl, Caput Dracolis, Fortuna Major, Bragesnak, Elverlys, Elvernys, Banankage og Mimbulus mimbletonia.
Den Fede Dame er gode venner med portrættet Violet og i modsætning til Violet, har Den Fede Dame ikke noget andet kendt navn, end det hun bliver kaldt. Den Fede Dame bliver sur, hvis man vækker hende og er tit beruset.
Den Fede Dame har flere gange forladt sit maleri. Første gang er på Harrys første år, hvor han er på nattevandring med Hermione og Ron, hvilket skyldes at de bliver lukket ude. Anden gang er på Harrys tredje år, hvor hendes portræt er blevet flænset af Sirius Black. Da hun endelig vender tilbage er hun bevogtet af nogle dværge.

Dexter Fortescue: Han har et billede hængende på Rektors Kontor på Hogwarts og er muligvis i familie med Floreans Fortescue, der ejer en iscafé i Diagonalstræde.

Dilys Derwent: Dilys er en af de troldmænd der har flere portrætter hængende. Han har tidligere været Healer og har derfor et portræt hængende på Skt. Mungos, men har også et billede hængende på Rektors kontor på Hogwarts.

Elfrida Cragg: Hendes billede hænger i Ministeriet for Magi. Efter Arthur Weasley var blevet angrebet steg hun ud af sit billede, for at finde ud af, hvad der var sket med ham.

Everard: Everard har flere portrætter hængende. Et på Rektors kontor på Hogwarts og et hængende ved Mysteriedepartmentet i Ministeriet for Magi.

Phineas Nigellus Black: Denne troldmand har flere portrætter. Det ene hænger på Rektors kontor, imens at det andet hænger på Grumsted Plads nr. 12. Udgaven af portrættet fra Grumsted Plads er der dog blevet flyttet lidt rundt med. I deres mission på at finde Horcruxerne, tager Hermione billedet ned fra væggen. Det bryder Phineas sig dog ikke om. I starten er han fortørnet over situationen, men alligevel begynder han at fortælle dem historier om beginheder på Hogwarts og hvordan Dumbledore tidligere ødelagde en Horcrux.

Portræt ved Mugglernes premierminister: Der er ophængt et billede ved Mugglernes premierminister, så at Ministeriet for Magi kan kommunikere med Mugglernes premierminister.

Severus Snape: Dette portræt skulle være hængt op på Rektors kontor på Hogwarts, men det er endnu ikke gjort, da Harry vender tilbage til Hogwarts, efter at have dræbt Voldemort.

Sir Cadogan: Han vogter Gryffindortårnet på Harrys tredje år, da Den Fede Dame er blevet angrebet. Sir Cadogan er meget upopulær, men også excentrisk og prøver at fremstå som modig, ved at udfordre eleverne til at fægte. Dette er dog uden held. Han skifter også tit kodeordene til opholdsstuen, hvilket bare gør det besværligt for Gryffindoreleverne.

Violet: Violet er et portræt, som Den Fede Dame er gode veninder med.

Walburga Black: Hun er Sirius Blacks mor og billedet af hendes hænger på Grumsted Plads nr. 12.

Portrætter i Troldmandskort
Når man får en Platugle indeholder den et specielt samlekort, som også er kaldt Troldmandskort. Disse kort er samlekort, men også bevægelige portrætter af berømte troldmænd. Der findes lidt over 100 forskellige troldmandskort. De kan ses herunder:

1: Merlin
2: Cornelius Agrippa
3: Elfrida Clagg
4: Grogan Stump
5: Gulliver Pokeby
6: Glanmore Peaks
7: Hesper Starky
8: Derwent Shimpling
9: Gunhilda von Gorsemoor
10: Burdock Muldoon
11: Herpo den Urene
12. Merwyn den Afskyelige
13: Andros den Uovervindelige
14: Fulbert den Frygtsommer
15: Paracelus
16: Clidna
17: Morgan le Fay
18: Uric den Underlige
19: Newt Scamander
20: Wendelin den Skøre
21: Lord Stoddard Whithers
22: Kirke
23: Glenda Chittock
24: Adalbert Waffling
25: Perpetua Fancourt
26: Almerick Sawbridge
27: Mirabella Plunkett
28: Tilly Toke
29: Archibald Alderton
30: Artemisia Lufkin
31: Balfour Blane
32: Bridget Wenlock
33: Beaumont Marjoribanks
34: Donaghan Tremlett
35: Bowman Wright
36: Jocelind Wadcock
37: Cassandra Vablatsky
38: Chauncey Oldridge
39: Gwenog Jones
40: Carlotta Pinkstone
41: Godric Gryffindor
42: Crispin Cronk
43: Cyprian Youdle
44: Devlin Whitehorn
45: Dunbar Oglethorpe
46: Miranda Goshawk
47: Edgar Stroulger
48: Salazar Slytherin
49: Elladora Ketteridge
50: Musidora Barkwith
51: Ethelred den Altid Klare
52: Felix Summerbee
53: Greta Catchlove
54: Gaspard Shingleton
55: Honoria Nutcombe
56: Gideon Crumb
57: Gifford Ollerton
58: Glover Hipworth
59: Gregory den Sleske
60: Laverne de Montmorency
61: Havelock Sweeting
62: Ignatia Wildsmith
63: Herman Wintringham
64: Jocunda Sykes
65: Gondoline Oliphant
66: Flavius Belby
67: Justus Pilliwickle
68: Kirley Duke
69: Bertie Bott
70: Leopoldina Smethwyck
71: Dronning Maeve
72: Helga Hufflepuff
73: Mopsus
74: Montague Knightley
75: Mungo Bonham
76: Myron Wagtail
77: Norvel Twonk
78: Orsino Thruston
79: Oswald Beamish
80: Beatrix Bloxam
81: Quong Po
82: Rowena Ravenclaw
83: Roderick Plumpton
84: Roland Kegg
85: Blenheim Stalk
86: Dorcas Wellbeloved
87: Thaddeus Thurkell
88: Celestina Warbeck
89: Alberta Toothill
90: Sacharissa Tugwood
91: Wilfred Elphick
92: Xavier Rastrick
93: Heathcote Barbary
94: Graves Merton
95: Yardley Platt
96: Hengist af Woodcroft
97: Alberich Grunnion
98: Dymphna Furmage
99: Daisy Dodderidge
100: Harry Potter
101: Albus Dumbledore


Fotografier
Magiske fotografier bliver egentlig taget som normale fotografier, men bliver derefter fremkaldt i magisk fotovæske. Colin Creevey og en anden dreng fra Gryffindors opholdsstue ved, hvordan man fremkalder disse billeder.
Bevægelige fotografier kan ikke afspejle følelser, af deres virkelige motiv. Det vil sige at de kun afspejler de følelser fra dengang fotografiet blev taget. Der er heller intet, der tyder på at folkene i fotografierne kan gå ud af deres ramme for at besøge personer i andre fotografierne, eller kommunikere med andre folk fra fotografier eller dem fra den virkelige verden. Alligevel lader det til, at de har viden om, hvad der sker i den virkelige verden.
Magiske fotografier fremtræder ofte i aviser og blade. På Harrys tredje år var der specielt mange billeder af Sirius Black i Profettidende. Alt for Heksene indeholder utallige billeder af blinkende og smilende hekse.

Harry får på sit første år på skolen et fotoalbum af Rubeus Hagrid, da han ellers ingen billeder har af sine forældre. Billede albummet er fyldt med billeder af James og Lily Potter, men der er også billeder af Harry og hans venner, Hermione og Ron. Alle billeder i albummet bevæger sig.

Colin Creevey forsøgte at tage et billede af Glitterik Smørhår og Harry Potter. Harry Potter flygtede fra billedet, selvom Glitterik dog forsøger at trække ham tilbage i billedet.

Der er også taget et billede af Fønixordenen et sted i 1970erne, hvor alle Ordenens medlemmer fra dengang er på. Det er ikke vidst, hvem der tog det, men der har muligvis været brug af selvudløser. Alastor Dunder er i besiddelse af dette fotografi.
Harry finder det meget trist at kigge på dette billede, da hans afdøde forældre er på det og Neville Longbottoms forældre, der er blevet tortureret til vanvid også indgår i billedet. På billedet ser alle Ordenens medlemmer nemlig glade og smilende ud.

Andre billeder

Billede med munke: Der er ophængt et billede med nogle munke og en kasse med gammel vin. Den Fede Dame og hendes veninde, Violet drikker af dette vin og bliver begge temmelig berusede.

Havfruen: På Vejledernes badeværelse kan der findes et mosaik billede af en havfrue.

Platter med killinger: Dolora Nidkjær har hænget platter på med killinger, Både på hendes kontor på Hgowarts, men også på hendes kontor i Ministeriet for Magi.

Stor sKål frugt: Nede i Hogwarts kælder er der et billede af en stor sKål frugt. Så snart man kilder pæreren vil der komme et håndtag frem, så man kan komme ind til køkkenet. Derfor kan det her billede altså også gøre ting, der påvirker verdenen uden for billedets rammer.


I Harry Potter og De Vises Sten, kapitel 6 finder Harry ud af, at der er et billede af en berømt troldmand i hver pakke med Platugler.

I Harry Potter og De Vises Sten, samt i Harry Potter og Fangeren fra Azkaban bevæger billederne i Harrys fotoalbum sig.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, siger Colin Creevey, at han har fået at vide, hvordan man fremkalder billeder med en magisk væske.

I Harry Potter og Fangeren fra Azkaban er der flere billeder af Sirius Black i Profettidende.


Opdateret d. 12. marts 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.