Drømmespejlet


Drømmespejlet er et spejl der ikke bare viser dit spejlbillede, men viser det dybeste ønske du bærer i hjertet.

Harry fandt frem til spejlet på sit første år (i Harry Potter og De Vises Sten), hvor han flygtede fra Filch under Usynlighedskappen, ind i et gammelt klasseværelse hvor det stod på to løvefødder. Kæmpestort og med en udsmykket guldramme. På rammens øverste kant stod der ’Erised stra ehru oyt ube cafru oyt on woshi’. Hvis man læser det bagfra bliver det til ’I show not your face but your hearts desire’, altså ’Jeg viser ikke dit ansigt men dit hjertes begær’. Harry ser sine forældre og familie i spejlet og bliver Både lykkelig og trist. Han vender tilbage igen med Ron for at vise ham spejlet og hans forældre, men Ron ser kun sig selv som ældre, vejleder, leder af quidditch-holdet og med kollegie og quidditch-pokalerne i hænderne.

Dubledore fortæller at mange af dem der ser spejlet bliver ved med at vende tilbage til det. De sygner hen og ved ikke om det de har set er virkeligt eller om det er en fjern mulighed i livet. Dumbledore fjerner spejlet, så Harry ikke kan finde det igen.

I slutningen af Harry Potter og De Vises Sten, da Harry skal forhindre professor Quirrel i at få fat i De Vises Sten, er spejlet der og da han kigger i det, ser han sig selv tage stenen op af sin bukselomme. Og så har han den der.

Opdateret d. 14. august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.