Røverkortet


Røverkortet er et magisk kort, som viser hele Hogwarts område og alle de magiker som befinder sig på skolens areal. Dog kan fornødenhedsrummet ikke ses på Røverkortet.
Når man kigger på det først, vil man ikke opdage at det er Røverkortet, for det ligner et gammelt pergament, men hvis man retter spidsen af sin tryllestav mod det og siger; “Jeg sværger højtideligt, at jeg er ude på skrammer,” så kommer det ‘rigtige’ kort til syne og man kan se Hogwarts areal. Når man er færdig med at kigge på kortet skal man sige; “Den er i vinkel” og så forsvinder kortet, og pergamentet er lige så tom som før.
Røverkortet er opfundet af Remus Lupus, Peter Pettigrew, Sirius Black og James Potter, også kaldet Hugtand, Ormehale, Køter og Krone, dengang de gik på Hogwarts. Filch konfiskerede på et tidspunkt kortet, men han vidste ikke hvad det kunne bruges til.

Referencer:
- Harry Potter og Fangen fra Azkaban, her høre man for første gang om Røverkortet. Fred og George giver kortet til Harry, de fortæller hvor de har det fra og hvordan det virker, senere konfiskere professor Lupus kortet.
- Harry Potter og Flammernes Pokal, Harry låner kortet ud til den falske Dunder.
- Harry Potter og Fønixorden/Halvblodsprinsen, Harry tager kortet igen på sit 5. år og bruger det løbende på sine sidste år på Hogwarts.

Sidst opdateret d. 12/04-2016

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.