Smasher


En Smasher er en kulsort, rund bold, som bruges i spillet kaldet ‘quidditch’. Bolden er lavet af jern. Den har en diameter på cirka 25,4 centimeter, og er dermed cirka 5,08 centimeter mindre end tromleren i diameter. Man antager, at en Smasher vejer omkring 67,5 kilogram.

I enhver quidditchkamp bruges der to Smashere, som er forhekset til at flyve efter spillerne på banen. Det er bAskernes opgave at holde Smasheren væk fra deres holdkammerater, og samtidig prøve at skyde den over på en af spillerne fra det modsatte hold.

I de tidligere tider var Smashere sten, som var forhekset til at flyve efter spillerne. Stenene var i sidste ende dog for skrøbelige, da bAskernes bat ødelagde dem, og at spillerne til sidst kunne ende op med at blive jagtet af grus i stedet.

Efter dette prøvede man med Smashere af af metallet bly. Dette gik dog ikke meget bedre, da metallet var alt for blødt. Desuden blev boldens flyveevner forringet.

Til sidst fandt man frem til jernet, som alle Smashere nu er lavet af.


I 1992 forhekser husalfen Dobby en Smasher til kun at flyve efter Harry Potter, hvor en Smasher under normale omstændigheder ville have fløjet efter alle spillerne på banen.

Opdateret den 24/5 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.