Timeglas


Der findes forskellige Timeglas i den magiske verden. Her i blandt er for eksempel Horatio Schnobbevoms Timeglas og Timeglassene, der tæller points på Hogwarts.

Horatios Timeglas består af to glasbeholdere, der er forbundet i en smal passage, hvor der løb sand og en grøn væske i gennem. Uden på er der et symbol af en slange, som symboliserer at han har været fra Slytherin. Vi ser blandt andet dette Timeglas i skoleåret 1996/1997.

Timeglassene der på Hogwarts tæller points er fire utrolig store Timeglas. Èt til hvert kollegie - Ravenclaw, Hufflepuff, Gryffindor og Slytherin. I toppen af Timeglassene er en masse sten. Når et kollegie gives points, ryger sten ned i bunden af glasset. Når kollegier får fratrukket points, ryger stenene op igen.

I Slytherins Timeglas er der smaragder, i Gryffindors Timeglas er der rubiner, i Ravenclaws Timeglas er der safirer og Hufflepuffs Timeglas indeholder en ukendt gul sten.

Man ved ikke, om man kan ende med et negativt pointstal. Da Snape ( Harry Potter og Føniksordenen) forsøger at fratrækker points fra Gryffindor, som de ikke har, protesterer Timeglasset.

Da Severus Snape flygter fra Hogwarts efter at have dræbt Albus Dumbledore (Harry Potter og Halvblodsprinsen), sender han en forbandelse, der knuser Gryffindors Timeglas.
Slytherins Timeglas bliver ødelagt under Slaget om Hogwarts i 1998.
Begge er sandsynligvis blevet genopbygget og monteret på væggen.

Opdateret den 10. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.