Flyvende Ford Anglia


Arthur: ”Det er faktisk utroligt, hvad nogle troldmænd kan finde på at fortrylle..”
Molly: ”Biler FOR EKSEMPEL!”
Arthur: ”B-Biler Molly, min kære?”
Molly ”Ja, Arthur, Biler. Man kan jo forstille sig en troldmand, der køber en gammel, rusten bil og bilder sin kone ind, at han udelukkende har anskaffet den for at skille den ad og se, hvordan de forskellige løsdele fungerer. Men i virkeligheden pønser han på at fortrylle den, så den kan flyve:” Udveksling mellem Arthur og Molly Weasley (HP2)


Den Flyvende Ford Anglia var en lyseblå Ford Anglia 105E Deluxe. Den blev ændret af Arthur Weasley så den var i stand til at flyve, samt at blive usynlig, ved brug af en speciel installerede enhed kaldet en ”Usynligheds Booster”. Den blev også ændret til at kunne rumme otte personer, seks kufferter, to ugler, og en rotte komfortabelt.
Den kører heller ikke på benzin, og eller den aldrig kunne løbe tør for benzin da den flere måneder efter stadig kunne køre på egen hånd i den Forbudte Skov.

”Dine sønner fløj bilen over til Harry og tilbage igen i nat!”
– Molly Weasley (HP2)


Den Flyvende Ford Anglia blev brugt i sommeren 1992 af Fred, George, og Ron Weasley for at redde Harry Potter, der blev låst inde oppe i sit værelse hos Dursleyerne, og som ikke havde været i stand til at modtage post fra troldmandsverden som resultat af Dobbys forsøg på at beskytte ham.

Da de ankom til 4 Liguster Drive, fløj Weasley brødrende bilen op til Harrys vindue hvor de med bilens trækkræft hiver tremmer af som er sat op foran Harrys vindue. Hvorefter de hjælper ham med at hente sine ting.
Da de vender tilbage til Vindelhuset bliver Harry bekymret for at hans venner vil komme i problemer for at bruge bilen på grund af loven om Mindreårig Magi. Men da de ikke har fortryllede bil og bare ”Lånte” den, talte det ikke med som overtrædelse af loven.

Da de ankommer til Vindelhuset, så er Fru Weasley rasende på sine sønner over at de tog bilen. Men hun skyder ikke skylden på Harry. Til morgenmad næste morgen fortæller Fru Weasley sin mand hvad drengende havde gjort. Han begynder forskrækkede at spørge men ændrer det hastigt til en irettesættelse efter et sideblik fra Fru Weasley og han forsøger at undskylde ved at fortælle om et smuthul i loven.

I begyndelsen af deres andet år, da bruger Harry og Ron den fortryllede bil for at komme til Hogwarts, fordi at indgangen 9½ bliver forseglede af Dobby i et forsøg for at beskytte Harry. Ron er bekymrede for at hans forældre ikke vil kunne komme ud så de bruger bilen for at kunne komme til Hogwarts, på vejen begynder bilen at bryde sammen og de ender med at smadre ind i Slagpoplen.

Professor Snape meddeler at ”Set af ikke mindre end 7 Muggler” og hvis det havde været op til ham vil han være blevet bortvist. Bilen, efter den havde smidt dem der sad i den ud, kørte den ud i den Forbudt Skov, hvor den senere redder Ron, Harry, og Hagrids hund fra Aragog og hans familie.
Tilsyneladende har bilen efter besværgelsen, udviklede en vis grad af føleevne. Arthur blev idømt en bøde på 50 Galleoner for at fortrylle bilen ulovligt.

JK Rowling sagde i 1999, at det var meningen at bilen skulle dukke op igen i en fremtidig bog men den ide blev dog kasserede.
Nummerpladen på Ford Angliaen i følge Rowling er: COS 207.

Opdateret d. 5. september 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.