Susepulver


Susepulver er et glitrende, sølv pulver, der bruges af troldmænd og hekse til at transportere sig rundt med. Med det kan man rejse fra kamin til kamin.

Susepulver blev opfundet i det 13. århundrede Ignatia Wildsmith. Der holdes regnskab med, hvem der producerer det. Der er kun ét firma i Storbrittannien, der må producere det. De har hovedkontor i London, og er kendt for aldrig at svare/åbne deres hoveddør.
Man har aldrig hørt om et underskud på Susepulver. Dets pris har altid være det samme; 2 sølvsegl. De fleste magikerfamilier har en krukke med Susepulver stående over eller ved deres kamin.

Den præcise ‘opskrift’ på Susepulver er ukendt. I gennem mange år har mange troldmænd prøvet at lave deres egen Susepulver, men uden held. Hver år modtager Skt. Mungos mindst én person, der har prøvet at lave sit eget Susepulver, smidt det på kaminen og er blevet skadet deraf.

Det er ikke let at bruge Susepulver. Man tager en håndfuld pulver, og smider den på ilden i kaminen. Ilden vil nu blive smaragdgrøn og vil være ufarlig. Man træder ind i ilden, siger ens ønskede destination højt og tydeligt, og man bliver transporteret det rigtige sted hen.

I 1992 bruger Familien Weasley Susepulver, da de skal til Diagonalstræde for at købe ting til det nye skoleår. Da Harry skal rejse med Susepulveret, udtaler han ‘Diagonalstræde’ forkert, og han ender derfor op et forkert sted.

I 1994 bruger Familiens Weasley Susepulver til at hente Harry Potter i hans hus, da de skal til Verdensmesterskaberne i Quidditch.

I 1994 bruger Amos Diggory Susepulver for at komme i kontakt med Molly Weasley. Hun giver ham et stykke ristet brød, inden han forlader møllen.

I 1994 snakker Sirius Black med Harry Potter gennem kaminen i Gryffindors Opholdsstue.

I 1995 snakker Sirius Black to gange med Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger gennem kaminen i Gryffindors Opholdsstue. Anden gang bliver han næsten opdaget af Dolora Nidkjær.

I 1996 bruger Harry Potter Susepulver for at kontakte Sirius Black. Han bruger kaminen i Dolora Nidkjærs kontor.

I 1996 bruger Dumbledore Susepulver til at rejse til Ministeriet for Magi og redde Harry Potter fra Voldemort.

I 1997 bruger Harry Potter, Ron og Ginny Weasley Susepulver for at komme tilbage til Hogwarts efter juleferien.

Opdateret den 17. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.