Stinkbombe


En Stinkbombe er en grøn kapsel, som der, når de smides, udgiver en forfærdelig stank – en rådden lugt, der hænger i luften. De blev opfundet af Alberic Grunnion i 1800-tallet.
Når de bruges, kan de efterlade snavs på den person, der smider den.

Pedellen på Hogwarts, Argus Filch, har lavet et forbud mod disse Stinkbomber. Alligevel bruges de utrolig meget på skolen, specielt da Weasley-tvillingerne forlod skolen. Der blev smidt mange bomber, som gestus til dem.

På deres første årgang smider Weasley-tvillingerne en sådan bombe, hvilket medfører til, at Filch bliver meget sur på dem, og at de bliver bragt til hans kontor, hvor de opdagede Røverkortet. De smider et par dage efter endnu en Stinkbombe for at Fred kan snige sig ind på Filchs kontor og tage kortet.

Weasley-tvillingerne placerede engang en slukket Stinkbombe på deres tante Muriels’ stol, hvilket medførte, at hun aldrig besøgte familien siden.

I 1995 beskyldte Argus Filch Harry Potter for at bestille Stinkbomber over ugle, hvor han rigtigt skrev et hemmeligt brev til Sirius Black.
Dette nægtede han selvfølgelig.

I 1996 da Dolora Nidkjær blev rektor for Hogwarts, gjorde utrolig mange elever oprør ved at smide med Stinkpiller og Stinkbomber. Det blev så voldsomt, at mange elever begyndte at bruge boblehovedbesværgelsen, for at være sikre på at kunne trække vejret.

Opdateret den 6. septemeber 2014.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.