Usynlighedskappe


Usynlighedskapper kan laves på to forskellige måder. Den vi kender bedst, men som også er den sværeste, er at bruge Demigøjs hår til at væve kappen med, hvor det så skulle føles som, om vand er vævet ind i stoffet. Den anden måde, der er mest almen og lettere at håndtere, er at tage en ekstraordinær gammel kappe og kaste en stærk Camouflagebesværgelse over den. Dog vil sådan en Usynlighedskappe miste sin effekt med tiden, da hårene vil blive svage og besværgelsen vil falme. Der er dog også andre mulighed for at gøre dig selv usynlig, uden brug af en kappe. Man skal være meget dygtig, men ellers kan man sagtens bruge Camouflagebesværgelsen på sig selv.

Harrys Usynlighedskappe er den mest kendte Usynlighedskappe i hele det magiske univers. Ikke fordi vi gentagende gange hører om den i bøgerne, men fordi det er den selv samme kappe som Ignotus Peverell, den tredje bror i historien om Dødsregalierne, ønskede at få fra Døden selv. Derfor er det også en mulighed, at Døden var den allerførste til at have kappen. Inden Ignotus Peverell valgte at overgive sig til Døden, gav han sin søn kappen, og den er derefter givet videre i generationer. Harry fik den, efter hans far, James I, døde. Derfor må Potter familien stamme fra Peverell familien i sidste ende. Albus, James II eller Lily II Potter vil derfor også eje den en dag. Udover familien Peverell og Potter, har venner af James I og Harry bland andet brugt den - ofte til at snige sig på nattevandring. Derfor kan kappen også rumme ufattelig mange mennesker, da den udvider sig på magisk vis, dog indenfor rimelighedens grænser. Albus Dumbledore kan også have haft brugt den, mens han holdt den i sin varetægt, da han kun har sagt, at han ville “undersøge” den nærmere.

Barty Ferm Jr. havde blandt andet sin egen Usynlighedskappe, efter hans flugt fra Azkaban, som han brugte til at skjule under Verdens Mesterskaberne i Quidditch i 1994.
Mundungus Fletcher lånte en Usynlighedskappe fra Alastor “Skrækøje” Dunder, til brug af Fønixordens arbejde. Det er dog højest sandsynligt, at Mundungus brugte den til andre formål.
Alastor “Skrækøje” Dunder lånte også sin egen og bedste Usynlighedskappe til Sturgis Podmore i 1995, for at hjælp med at bevogte ‘Profetien’ i Mysteriedepartementet. Han fortæller, at Podmore ikke havde mannere nok til at give den tilbage i tide, og derfor blev Dunder nød til at bruge sin næstbedste Usynlighedskappe. Dette var fordi, Podmore var underlagt Imperius-forbandelsen af en gruppe Dødsgardister.
Andre medlemmer af Fønixordenen bruger Usynlighedskapper til at forblive uset, da de bevogter Mysteriedepartementet.

Opdateret den 6. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.