Troldmandsskak


Ligner stort set muggler skak. Samme spilleplade, brikker og regler. Men i Troldmandsskak er brikkerne magiske. Det er et skakspil hvor figurerne er fortryllet, kan bevæge sig og tale. Spillerne kan give verbale ordrer til brikkerne og behøver ikke at flytte fysisk på dem. Så rykker de bare af sig selv til den pågældende ordre. Dette kan være meget upraktisk, hvis en brik ikke stoler på spilleren, og derfor ikke adlyder ham eller hende. (De Vises Sten 12) Det kan fx. Være hvis spilleren er ny og ikke har helt styr på det. Det kan brikkerne mærke og kan derfor finde på, at nægte at adlyde.

Man rykker brikkerne ved at sige brikkens navn og derefter det felt den ønskes rykkes til fx. ”Knægt til E5”

Hermione mener, at spillet er barbarisk da brikkerne ikke blot forlader brættet, nej de smadre hinanden til små stumper. Når de vinder et felt.
Ron har arvet sit skakspil fra sin bedstefar. (De Vises Sten 12)

Harry har fundet sit skaksæt i en Troldmandsknallert under sit første jule ophold på Hogwarts. (De Vises Sten 12) Han ødelagde det dog senere i et spil han taber til Ron. Selvom Harry mener det er Percy Weasleys skyld, da han stod og gav ham råd over hans skulder.

I Harry Potter og De Vises Sten (1992) er der blevet bygget et kæmpe skakbræt til, at beskytte De Vises Sten af professor McGonagall. Harry, Ron og Hermione må spille sig igennem brættet for at komme videre. De tager hver en spillers plads Harry som løber, Ron som knægt og Hermione som tårn. Ron tager styringen og spiller dem igennem, men bliver nød til at ofre sig selv. Hermione tager ham derfor op på hospitalsfløjen, og Harry fortsætter alene.

Opdateret d. 6. marts 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.