Gringotts vogn


For at komme ned til bankboksene i Gringotts, bliver man fulgt af en nisse ned til en smal udhugget gang i sten. Brændende fakler er sat op på væggen med jævne rum for at lyse gangen op. Det går stejlt nedad og der er små skinner i gulvet. Nissen Fløjter og en lille vogn vil komme rullende op af skinnerne. Vognen kan kun køre i én hastighed og det er ”halsbrækkende”. Den finder selv vejen gennem de mange snoede passager, mens et menneske umuligt ville kunne indprente sig vejen. Ud over dette har vognen også en ”Tyverialarm” så den smider en af hvis man har gjort brug af magi for at skjule sig.

Første gang vi møder Gringotts vogn er i Harry Potter og De Vises Sten (Kap. 5) hvor nissen Griphook følger Harry og Hagrid ned for at hente Harrys penge og Hagrids mystiske ting i boks nr. 713 (Der senere hen viser sig at være De Vises Sten.)
Anden gang vi møder den er i Harry Potter og dødsregalierne, hvor Harry, Ron og Hermione hjulpet af Griphook bryder ind i Bellatrix Lestranges boks, som indeholder en af Voldemorts horcruxer (Hufflepuffs kop)

Ændret den: 18-08-14


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.