Flyvende tæppe


Det Flyvende tæppe, også kendt som det magiske tæppe, er et magisk transportmiddel, der specielt bruges af lande i Mellemøsten og Asien. Heriblandt er f.eks. Indien, Pakistan, Bangladesh, Iran og Mongoliet.
I Storbritannien er der forbud mod disse Flyvende tæpper, da de er klassificeret som muggler genstande. Man må altså hverken fortrylle et og flyve på det, eller købe et og flyve på det, trods dette er lovligt i mange andre lande.

Det virker til, at forbudet mod den Flyvende tæpper er rimelig nyt, eftersom der er flere historier om de Flyvende tæpper.
Så vidt man ved, at Arthur Weasley været involveret i indførelsen af dette forbud, grundet sin stilling i Ministeret i afdelingen ‘Kontoret for Misbrug af Mugglergenstande’.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved et sådant tæppe. Fordelene - blandt andet frem for en kost - er for eksempel at der kan sidde flere mennesker på ét tæppe. Desuden er et tæppe uden tvivl tusinde gange mere behageligt at sidde på.
En ulempe er dog, at man godt kan forvente, at det er koldt at flyve et sådan tæppe, da der ingen beskyttelse mod elementerne er.

I årene efter forbuddet blev indført, var der en købmand, Ali Bashir, der var meget opsat på at eksportere og sælge Flyvende tæpper til Storbritannien. Han var meget ‘sur på lovene’, der forhindrede ham i at gøre dette, og derfor skældte han ofte ud på Arthur Weasley, med formål at få lovene ændret. Sandsynligheden for dette, er dog meget lille.

Opdateret den 5. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.