Profettidende


Profettidende er en af de bedstsælgende magiske aviser med hovedkvarter i London (Diagonalstræde). Avisen har ry for at komme med mere troværdige nyheder end for eksempel Ordkløveren. Avisen udkommer mindst én gang om dagen - som regel om morgenen og om aftenen efter behov. Desuden ændrer artiklerne i aviserne sig nogle gange, hvis der er en update på en sag. Dette sker højst sandsynligt ved hjælp fra en besværgelse.

Hvad de forskellige aviser indeholder, er meget forskelligt, men hver onsdag føres der en kolonne ved navn ‘Magisk Zoologi’. Hver udgave af Profettidende indeholder desuden en quidditchopdatering, hvor der nævnes hvilke hold der er med i de forskellige turneringer, hvor mange point de forskellige hold har, og en liste over de kommende kampe.
Profettidende har deres egen brevkasse, hvor der sendes spørgsmål og breve ind. På disse sider findes desuden fødsels- og dødsannoncer, ledige jobs, huse til salg og ‘ensomme hjerter’. Desuden indeholder Profettidende som regel en lille sektion med spil. Bl.a. indeholder Profettidende ofte en meget svær kryds og tværs.
Resten af siderne indeholder forskellige artikler, som opdaterer folk om hvad der sker ude i den magiske verden.

Trods avisen siges at være mere sand end så mange andre aviser, er der et sammenarbejde mellem Profettidende og Ministeriet for Magi, hvilket medfører til, at Profettidende ofte skriver artikler udfra Ministeriets synsvinkel, og at nogle nyheder derfor er mere sande end andre.

Aviserne leveres - hvis man har abonnement - over ugle. Et abonnement Koster 1 knut.

Hvornår avisen blev grundlagt, er man ikke sikker på, men det vides, at den i hvert fald eksisterede i 1743, da der er et bevis på en artikel derfra.

I årene omkring 1997/1998 var Profettidende overtaget af dødsgardister, hvilket betød, at der kom en masse falske nyheder ud. Bl.a. blev der skrevet, at nyfødte mugglere stjal noget af fuldblodsmagikernes magi. I denne tid flyttede mange af Profettidendes journalister til andre aviser.

Profettidende optræder mange gange i bøgerne, bl.a. når elever og professorer på Hogwarts får avisen leveret.
Bl.a. abonnerer Både Hermione Granger og Harry Potter på avisen. Hermione læste som regel hele avisen, mens Harry Potter som regel kun skimmede forsiden for nyheder om Voldemort.

På sit fjerde år ses Harry Potter i mange artikler i Profettidende, da han deltager i Den Magiske Trekamp. Bl.a. ses han i et interview i en artikel af Rita Rivejern, som på daværende tidspunkt var journalist på avisen.

Opdateret den 6. Juli 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.