Dødsregalierne


Dødsregalierne er en betegnelse for tre magiske objekter: Oldstaven, genopstandelsesstenen og Usynlighedskappen.

I ”Eventyret om de tre brødre”, fortælles det, at de tre objekter blev skænket til tre brødre af Døden. Brødrene havde overvundet døden, ved at skabe en bro over en flod, i stedet for at risikere livet, ved at svømme over. Døden var altså blevet franarret tre sjæle, og han ville derfor belønne dem for deres snilde. De tre magiske objekter, blev skænket til brødrene.

De tre objekter fra eventyret, er senere blevet genkendt af troldmænd og hekse, som værende Dødsregalierne. Til sammen vil oldstaven, genopstandelsesstenen og Usynlighedskappen gøre en til herre over døden.

De tre brødre i eventyret, er i virkeligheden de tre Peverell-brødre: Antioch, Cadmus og Ignotus. Hvoraf Ignotus Peverells grav er at finde på kirkegården i Godric-dalen. På hans gravsten, er indgraveret symbolet for Dødsregalierne. Og af eksperter indenfor Regalierne, antages det for at være det afgørende bevis på, at de tre Peverell-brødre er brødrene fra eventyret.

Symbolet for Dødsregalierne, er en lodret streg, der skal symbolisere oldstaven, en cirkel der omkredser staven, den skal symbolisere genoplivelsesstenen, og til sidst, en trekrandt der omkredser cirkelen, altså symbolet på Usynlighedskappen. Man bærer symbolet, så man kan blive genkendt som en søgende af andre troende. I håbet om at, de vil hjælpe en med at lede.

Oldstaven
Oldstaven er også kendt under navnet, skæbnestaven og dødsstaven. Tryllestaven blev skænket til den ældste bror, Antioch Peverell. Den er lavet af Døden selv, og fremstillet af hyldetræ. Det siges at oldstaven er den mægtigste af alle tryllestave, og at den vil gøre sin ejer til sejrsherre og vinder af enhver duel. Oldstaven kan kun besiddes af den, som erobrede staven fra dens tidligere ejer. Den er altså særdeles nem, at spore op gennem historien.

Følgende troldmænd har været i besiddelse af oldstaven: Egbert den Egenrådige myrdede Emeric den elendige for at få fat på staven. Hereward slog sin egen far, Godelot ihjel i deres kælder, og tog staven fra ham. Den forfærdelige Loxias snuppede staven fra Barnabas Djæveril efter han havde dræbt ham. Sporet hører op ved Arcus og Livius, for der hersker tvivl om, hvem af de to, som tog oldstaven fra Loxias. Næste gang oldstaven dukker op, er det hos Tryllestavsmageren Gregorovitch, indtil den blev stjålet fra ham af Gellert Grindelwald. En af Dumbledores ungdoms kammerater. Gellert Grindelwald brugte dog staven i de ondes tjeneste, og til sidst måtte Dumbledore stoppe ham.
Det resulterede i en mægtig kamp mellem de to stærke troldmænd, som Dumbledore dog vandt. Det var nu ham, som var i besiddelse af den eftertragtede tryllestav.

Mange år efter, blev Dumbledore blev afvæbnet af Draco Malfoy, og staven gik nu videre til ham. Selvom Severus Snape dræbte Dumbledore, var oldstaven allerede erobret af en anden. Harry Potter kom i besiddelse af oldstavens loyalitet, da han afvæbnede Draco Malfoy. Lord Voldemort var også ude efter staven, og i 1998 dræbte han Severus Snape i forsøget på at overtage oldstavens loyalitet. Men eftersom oldstaven aldrig havde været i Snapes besiddelse, formåede han aldrig at beherske oldstaven.


Genopstandelsesstenen
Genopstandelsesstenen blev skænket til den mellemste bror, Cadmus Peverell. Som ifølge eventyret, var en hovmodig mand, der ville finde en måde at ydmyge døden på. Genopstandelsesstenen kan bringe de døde tilbage til livet. Men aldrig som de var før. For når man er død en gang, vil man aldrig fuldt ud kunne vende tilbage til livet. Et slør vil skille den levende, fra den engang døde. Harry Potter arvede genopstandelsesstenen af Dumbledore. Han brugte stenen, til at bringe sine forældre Lilly og James Potter, hans gudfar Sirius Black og Remus Lupus kortvarigt tilbage til livet. De indgød ham håb og mod til at gøre hvad han måtte gøre: Stå ansigt til ansigt med Voldemort.

Usynlighedskappen
Usynlighedskappen er lavet af et sølvgråt glat materiale, som mærkes som silke. Kappen blev skænket til den yngste bror, Ignotus Peverell. Ifølge eventyret var Ignotus Peverell den klogeste af de tre brødre, og han bad derfor om et objekt, som kunne få ham væk fra stedet uden at blive forfulgt af døden. Og Døden gav den yngste bror sin egen Usynlighedskappe. Kappen er i stand til at gøre den person, eller de personer der er under den, usynlige for det normale øje. Dog kan kappen ikke skjule lyde, eller gøre så ingen kan mærke en. Det er dog den eneste Usynlighedskappe, som ikke falmer med tiden, eller som ikke skal have kastet en besværgelse over sig, for at holde ’usynligheden’.

Usynlighedskappen blev nedarvet gennem Ignotus Peverells slægtslinje, og dukkede igen op i James Potters varetægt. James Potter lod Dumbledore låne kappen, for at han kan studere den nærmere. Dog nåede James Potter aldrig at få Usynlighedskappen tilbage, da han blev dræbt af Voldemort. Som 11årig modtog Harry Potter, James Potters søn, Usynlighedskappen i julegave. Det var selvfølgelig Dumbledore som videregav den. Harry gør god brug af kappen i løbet af sin tid på Hogwarts, med nattevandring og overtrædelse af skolereglementet.

Albus Dumbledore havde dog andre spekulationer, hvad angik brødrenes besiddelse af Dødsregalierne. Han troede at brødrene var så magtfulde magikere, at de skabte Regalierne selv. Døden var da interesseret i, at få fat i de tre objekter, at han prøvede at tage dem fra de tre brødre, i stedet for at give brødrene dem.

Alle Dødsregalierne har været i Harry Potters besiddelse, men Oldstaven blev returneret til Dumbledore og er nu at finde ved siden af ham, i hans grav på Hogwarts. Genopstandelsesstenen blev efterladt i Den Forbudte Skov, og forventes ikke at blive fundet igen. Usynlighedskappen vil fortsat blive arvet fra person til person, ned gennem den yngste Peverell brors slægtslinje.

Opdateret d. 14. juni 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.