Quidditch finter


I en Quidditchkamp gælder det først og fremmest at spille godt. Men med disse finter, kan man spille endnu bedre. Nogle af disse er forsvar mens andre er angrebs finter. Finterne er sat op i alfabetisk rækkefølge:

Bludger Backbeat: Betyder på dansk, Smasher Tilbageslag.
Dette er en finte hvor at BAskeren, prøver at få det til at se ud som han eller hun slår Smasheren med et baghånd kølle slag. Men så sender han eller hun køllen om bag ryggen, hvor han eller hun slår til Smasheren. I praksis er dette slag svært, men når det lykkedes forvirre det modstanderen.


Dooplebeater Defence: Betyder på dansk, DobbeltbAsker forsvarsværn.
I denne finte bliver begge bAskere brugt. Her skal begge bAskere på samme tid ramme til en Smasher, så holdet får ekstra magt i kampen, da nu modstanderne skal kigge efter om de er blevet udsat som mål for Smasherne.


Double Eight Loop: Betyder på dansk, Dobbelt ottetals løkke.
Dette er en forsvarsteknik som målmanden kan bruge, sædvanligvis når det imod straffekast. Målmanden svæver imellem de 3 målringe, i høj fart, så han kan nå at blokere tromleren.


Formation looping: Er en manøvre som Sumbawanga Sunrays er kendt for.
Formation looping bliver udført af angriberne, hvor man på samme tid laver en loop med Kosten. Dette får modstanderne til at blive forvirrede da de nu ikke er sikre i hvem der har tromleren.


Hawkshead Attacking Formation: Betyder på dansk, Falkehoved Angrebs Formationen.
Denne finte bliver udført af de 3 angribere. Hvor at den ene angriber er placeret i midten med tromleren, så formationen ligner en pil. På denne måde er den midterste angriber sikret, da de to andre angriber sørger for at ingen modstander angribere, kommer nærheden af tromleren. På den måde kan man føre tromleren sikkert hen imod modstandernes målringe.
Denne formation, er Både et angreb men og så et forsvar.


Long Goal: Direkte oversat betyder det Langt Mål. Vrasta Vultures er kendte for dette.
Dette skud bliver kastet udenfor scoringslinien.


Parkin’s Pincer: Denne finte blev brugt meget af Parkin familien, som også opfandt den. Det var også den selv samme familie som grundlagde Wigtown Wanderers. Som var et Quidditchhold tilbage til 1422.
Finten udføres ved hjælp af de tre angribere. Den går ud på at angriberne lukker en modstander angriber inde(den som har tromleren). Så derfor kan de tre angribere nu styrer modstanderen. Meningen er selvfølgelig at få fat i tromleren. Men nogle gange kan der ske ulykker ved dette angreb.


Plumpton Pass: Direkte oversat betyder denne finte Plumpton Bevægelsen. Denne finte blev udført af den verdens kendteste Quidditch søger Roderick Plumpton, som er kendt for at have fanget lynet hurtigst, på kun 3,5 sekund i 1921, med denne finte. Roderick var søger for Quidditchholdet Tutshill Tornado. Hans efternavn har selvfølgelig lagt navn til denne finte.
Plumpton Pass finten går ud på at søgeren virker fuldstændig ligeglad når han har set lynet. Derefter svæver han, stadig ligeglad, hen og gemmer lynet op i sit ærme.


Porskoff Ploy: Direkte oversat betyder denne finte Porskoff Tricket, da den er blevet opdaget og lavet af den russiske angriber Petrova Porskoff.
Finten bliver virkeligheds gjort, ved hjælp af to angribere. Meningen er at det skal se ud som om at en angriber som er kommet tæt på målringene muligvis skifter mening og svæver så opad. Nedenunder ham eller hende venter en holdkammerat angriber. Meningen er så at ham eller hende som er fløjet op spiller til ham eller hende nedenunder, og der score så den nederste angriber.


Reverse Pass: Finten betyder Bagom Aflevering.
Bliver lavet af en angriber som kaster tromleren over skulderen, hvor at en holdkammerat griber tromleren. Nøjagtigheden i dette kast er svært.


Sloth Grip Roll: Betyder på dansk, Dovendyr Rulle Grebet. Dette er ikke kun en finte, men også en forsvarsmekanisme imod Smashere. Desuden kan den anvendes af alle på et Quidditchhold. Pointen med finten er nemlig at man ruller sig til siden, så man pludselig hænger i Kosten, med hovedet nedad. Man fortager rullet, når man pludselig ser en vildfarende Smasher komme imod en. Faktisk kan finten, kunne redde hele kampen og så får man heller ikke, mindre skrammer ved at blive ramt af en Smasher.

Harry Potter lærer denne manøvre på hans femte på Hogwarts.


Starfish and Stick: Betyder på dansk, Søstjerne og Pind.
Denne finte udføres af søgeren. Meningen er at man svinger sit ene ben over Kosten, så man pludselig hænger i Kosten, med en fod og en hånd om Kosten. Så man ligner en søstjerne. Så er det så meningen at søgeren skal fange lynet på denne måde.


Starfish without Stick: Betyder på dansk, Søstjerne uden Pind:
Udføres af søgeren i et næsten frit fald. Ses kun sjældent når søgeren bliver desperat, og hopper af Kosten for at få fat i Det Gyldne Lyn.


Transylvanian Tackle: Betyder næsten det samme som den hedder nemlig Transylvansk Tackle.
Første gang denne finte er set var i Verdensmesterskaberne i Quidditch i 1473.
Dette er en falsk slag på næsen. Så længe at kontakten ikke blev vagt, er denne finte lovlig. Ellers er den faktisk ulovlig. Men det er svært at standse, for at bede dommeren om frikast, når begge parter er i høj fart på deres Koste.


Woollongong Shimmy: Denne finte er blevet færdigudviklet af det Australske Woollongong Krigere. Finten bliver udført at angriberne
Finten går ud på at man i høj fart i zig-zag bevægelser, prøver at ryste modstanderen af sig.


Wronski-finten: Er en finte, som søgeren udfører. Meningen med finten er, at man skal få den anden søger, til at tro at man har set lynet. Når man så har fået den anden søger på ”idéen”, skal man suse hurtigt imod jorden, hvor næsten inden man rammer jorden, retter Kosten op. Så er det selvfølgelig meningen at den anden søger, skal fortsætte imod jorden, hvor han/hun bliver totalt smadret. Nogen vil måske mene at det er et beskidt træk, men finten er effektiv.
Finten blev udviklet af Josef Wronski, som var søger for de polske Grodziske Trolde.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, bliver Wronski-finten udført i forbindelse med finalerne i Verdensmesterskaberne i Quidditch. Det var den kendte bulgarske søger Viktor Krum som udførte finten overfor den irlandske søger Lynch. Lynch brækkede næsen, men spillede heltemodigt videre.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.