Multismagsbønner


Berties Multismagsbønner, er magikernes svar på Mugglernes ‘jelly beans’, dog med det tvist, at smagen varierer i multismagsbønnerne, og det er ikke altid, at det smager lige godt. Enkelte gange kan du gætte smagen, ved at kigge på farven, men det er ikke altid, da der findes over 92 forskellige smage. Bønnerne er yderst populære hos den yngre generation, men generelt er alle vilde med dem.
Opfinderen af bønnerne, Bertie Bott, heraf navnet, opfandt bønnerne i midten af det 20. århundrede, ved et uheld. Hans oprindelig intentioner var at lave nogle lækre, delikate bønner, der smagte af det bedste fra madens verden, men endte med at lave, der smagte af sok. Det gik med det samme op for ham, at han kunne bruge dette til noget. “En risiko ved, hver mundfuld” blev hans slogan, da han lancerede bønnerne og de straks blev et hit.

Første gang vi hører om bønnerne, er i 1991, da Harry og Ron bestiller en masse slik i toget mod Hogwarts. Her forklarer Ron, Harry hvad det er for nogle bønner og han prøver én, som uheldigvis smagte dårligt. Igen I 1992 da Harry var på hospitalet, efter at have kæmpet mod Professor Quirrell/Voldemort, støder vi på bønnerne. Her giver han en til professor Albus Dumbledore, som på det tidspunkt ikke har spist en af dem i flere år, grundet en uheldig episode, med en af dem, som smagte grusomt af bræk. Nøje udvælger han dog alligevel en, som han tror smager af karamel, da den er gylden brun. Desværre smager den af ørevoks, og han må erkende, at multismagsbønnerne ikke er hans ting.

Bønnere kan Både købes i Kandisbaronen, Hogsmeade samt i Hogwartsekspressen. Under Verdens Mesterskaberne i 1994, var der også en stor reklame for bønnerne, som blot viser, hvor kendte og elsket de er.

Opdateret den 6. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.