Tryllestav


En tryllestav er en genstand som næsten alle magikere har for hånden. Langt de fleste får den det samme år som de fylder 11, det samme år som de begynder i skole.

Når man skal have sin tryllestav er det vigtigt at være tålmodig, for det kan tage umådelig lang tid at finde den rette. Tryllestaven vælger dig og ikke omvendt, så man kan ende med, at prøve flere hundrede stave igennem. Man skal også have taget en masse mål, som kan indskrænke tryllestavsmagerens udvalg af tryllestave, til netop dig:

Mål fra ”tryllearmen” (den arm, du bedst holder staven med) og ned til fingrene, fra skulderen til albuen, fra skulder til gulv, fra hånd til albue, fra knæ til armhule, rundt om hovedet og mellem næseborene og mange andre steder skal måles for at finde den perfekte tryllestav.

En tryllestav kan være lavet af mange typer træ, afhængig af hvad den skal bruges mest til.

Nogle af de mest normale er:
- Piletræ
- Mahogni
- Ahorn
- Kristjørn
- Rosentræ
- Egetræ

Alle stave har også en speciel kerne fra et magisk væsen. Der kan det være:
- Dragehjertebånd
- Drageskæl
- Enhjørningehår
- Enhjørningehorn
- Fønix fjer
- Hippogrif fjer
- Williehår

Længden og farven er også vidt forskelligt fra stav til stav.
Der findes noget, der hedder tvillingetryllestave. Hvis et væsen har givet kerne til mere end en tryllestav, vil de være forbundet og kan ikke kaste dødelige besværgelser på hinanden. Harry Potter og Voldemort havde den slags stave.

Visse magikere får knækket deres tryllestav af Ministeriet For Magi, hvis de har gjort noget ulovligt. Rubeus Hagrid fik sin knækket, da han var den, man mistænkte for at have lukket et monster ind på skolen, da Hemmelighedernes kammer blev åbnet første gang. Bliver den knækket, må man ikke længere bruge den, og man kan kun lave en begrænset mængde magi.

Opdateret d. 18. juni 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.