Profeti


En profeti, er noget, der er forudset af en Seer. Disse profetier er ofte inde i små glAskugler, hvori der er en underlig røg indeni. De opbevares i Profetisalen i Mysteriedepartementet, som ligger i Ministeriet for Magi.
Profetierne er optaget i glAskuglerne, af dem som har fremsagt dem. Og umiddelbart efter profetierne er blevet sorteret korrekt i Profetisalen, så bliver der lagt en besværgelse over dem, der fungere som tyverisikring, så kun den som profetien handler om, kan høre den.

En profeti er for det meste små, så de passer perfekt i en hånd. Dog kan de variere i størrelse, for eksempel får man at vide at den profeti Sybill Trelawney fremsiger om Voldemort og Harry Potter er mindre end de andre.
Profetierne er varme at røre ved, selvom atmosfæren i Profetisalen er beskrevet som kold. Hvis en profeti bliver smadret, så vil en skikkelse af Seeren der har fremsagt profetien blive vist, og fortælle spådommen en sidste gang, hvorefter den forsvinder for altid.

Harry Potter drømmer om denne Profetisal mange gange på sit 5. skoleår. Hans drømme er tanker fra Voldemorts sind, og giver ham derfor nogle informationer, han ikke ville kunne vide ellers. Han ser Mysteriedeparmentet for sig, og kommer ind i salen, hvorefter han leder efter sin egen profeti.

Vi kender flere spådomme, men den mest kendte, er den som Sibylle Trelawney fremsagde om Voldemort og Harry Potter;

"Den, som har magten til at overvinde Mørkets Herre, er snart i blandt os… han skal fødes af dem, som tre gange har trodset ham, han skal fødes, når den syvende måned dør hen… og Mørkets Herre vil mærke ham som sin ligemand, men han vil besidde kræfter, som Mørkets Herre ikke kender… og den ene må dø for den andens hånd, for ingen af dem kan leve, hvis den anden overlever… den, der har magten til at overvinde Mørkets Herre, vil blive født, når den syvende måned dør hen…"


Opdateret d. 9. februar 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.