Gallakappe


En gallakappe er en tøjgenstand, der er lang og anvendes i specielle lejligheder, som for eksempel til en julefest, en gallafest eller en anden speciel fest eller stor lejlighed.
Det er principielt det samme som en normal kappe, men en gallekappe er blot mere udsmykket. Større, pænere og som regel i andre farver. Ellers er det det samme princip - en længere trøje/jakke, der er af blødt, behageligt stof, som man bærer.

De moderne typer af gallekapper minder mest om skolekappen. Den moderne gallekappe er mere elegant og er derudover anderledes i farven.

På Harrys fjerde årgang - Harry Potter og Flammernes Pokal, 1994 - er det et krav, at man har en gallakappe med, hvilket der også står på pensumlisten. Denne skal bruges til juleballet, som afholdes eftersom der er Trekampsturnering.

Harry Potters gallekappe var flAskegrøn, medens Ron fik tilsendt en pakke fra sin mor, der indeholdt en meget gammeldags gallakappe med blonder, manchetter og var vinrød i fløjsstof. Det lignede mere en kjole end det lignede en gallakappe.
Draco drillede Ron, da han mente, at det var en gallakappe, der var moderne i 1890.

Opdateret den 10. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.