Forsvindingskabinet


En Forsvindingskabinet er et meget værdifuldt møbel, der ikke er helt let at få fat i. Desuden produceres der ikke så mange af dem, hvilket blot gør det endnu sværere og dyrere at få fat i et.
At reparere en Forsvindingskabinet virker også til at være en utrolig svær proces. Draco bruger et helt skoleår på det - med instruktioner fra Borkin. Der er dog én besværgelse, der skulle være god at reparere skabet med.

Forvandlingskabinetter er sorte og gyldne skabe, der kan transportere en person fra én kabinet til en anden kabinet. Det er altså principielt et transportmiddel, der dog ikke flytter sig, og som kun kan transportere dig til en anden forvandlingskabinet.

Der er blandt andet en ødelagt Forsvindingskabinet på Hogwarts og en virkende én i Borkin og Burkes.

Man får at vide, at Forsvindingskabinetter blev benyttet meget under første troldmandskrig, da folk hurtigt kunne flygtem hvis der kom dødsgardister.

Da Harry Potter i 1992 besøger Borkin og Burkes gemmer han sig i deres Forsvindingskabinet, for ikke at blive opdaget af Draco Malfoy.

Senere samme skoleår placerer Peeves en Forsvindingskabinet i et klasselokale overfor Filch’s kontor, hvilket får Filch til at “forsvinde” fra sit kontor.

I Harry Potter og Føniksordenen lokker Fred og George Weasley inkvisitationspatruljemedlemmet Graham Montague ind i en Forsvindingskabinet, da han prøver at trække points fra Gryffindor. De regner med, at der vil gå et par uger før han kommer tilbage. Draco Malfoy finder ham nogle uger senere på et toilet.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen støder vi igen på Forsvindingskabinetten i Borkin og Burkes, hvor man ser, at den endnu ikke er blevet solgt.

Malfoy finder senere ud af, at der er en forbindelse mellem Forsvindingskabinetten på Hogwarts (som senere er blevet flyttet ind i fornødenhedsrummet) og den i Borkin og Burkes. Dette udnytter han. Først reparerer han Forsvindingskabinetten på Hogwarts, hvorefter han får transporteret dødsgardister fra Borkin og Burkes til Hogwarts. Dette gør han for at hans plan om at myrde Albus Dumbledore skal virke.

Man regner med, at forvandlingskabinetten blev ødelagt, da fornødenhedsrummet brændte under anden magikerkrig.

Opdateret den 12. oktober 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.