Tidsvender


En Tidsvender er et instrument i form af et Timeglas i en lang kæde (som en halskæde), der gør det muligt for hekse og troldmænd at rejse tilbage i tiden. Bestemmelsen af timer man vil rejse tilbage, afhænger af hvor mange gange man drejer Timeglasset i kæden, én time pr. omdrejning. Når man rejser tilbage i tiden, er det yderst vigtigt at ingen fremtidige eller tidligere versioner af én selv ser én, medmindre den omtalte selv, allerede er bevidst om tidsrejsen. Et muligt scenarie ville være at man kommer til at dræbe en anden version af sig selv i chock.

I Mysterie Departementet i Ministeriet for Magi finder man 'hovedkvarteret' for Tidsvendere. Dette rum bliver dog smadret under kampen i Mysterie Departementet på deres 5. år. Ved brugen af en Tidsvender, skal man have speciel tilladelse af Ministeriet for Magi. Det er muligt at Barty Ferm Jr., Percy Weasley og Bill Weasley havde Tidsvendere, eftersom at de alle er kendt for at have opnået 12 U.G.L'er. Når man rejser tilbage i tiden, vil man ende det sted ens tidligere jeg befandt sig, på det tidspunkt man rejser tilbage til.


I 'Harry Potter og Fangen fra Azkaban' får Hermione en Tidsvender af McGonagall, så hun kan deltage i flere timer end tid vil tillade. Hermione skulle derved sværge ikke at sige noget til nogen, ikke engang Harry og Ron. De blev dog mistænktsomme da de opdagede hendes skema med flere timer på én gang, hendes bjerg af lektier og pludselige opdukken. Hermione kunne nemt få tilladelse til brugen af en Tidsvender, pga hendes akademiske rekord.

Senere i 'Harry Potter og Fangen fra Azkaban' bruger Harry og Hermione Tidsvenderen, under anbefaling af Dumbledore, til at rejse tilbage i tiden for at redde Sirius Black og Stormvind.


Opdateret d. 13. september 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.