Manticore


Ministeriet For Magi har kategoriseret Manticoren i gruppe 5 – altså er den i den farligste gruppe af magiske væsner. Den stammer fra Grækenland (FB) og dens navn kommer fra det oldpersiske ord Martikhora, som betyder menneskeæder. Manticoren har løvekrop, menneskehoved og skorpionhale. På halen sidder 45 cm lange pile, som den kan skyde i alle retninger. Pilene dræber øjeblikkeligt det dyr eller menneske de rammer, med undtagelse af elefanter, som har så tyk hud at de kan modstå pilenes kraft. Dens sylespidse tænder sidder i tre rækker i over- og undermunden og er større end en hunds hjørnetænder. Den har skarpe kløer som en løve og er intelligent som et menneske. Det siges at dens stemme lyder som trompetskald. Manticoren er svær at forsvare sig overfor med magi, da dens skind kan modstå de fleste besværgelser og forbandelser. Den lever under jorden og er et sjælden syn i stil med kimæren.

I 1926 blev en Manticore frifundet efter at have flænset en troldmand til døde alene af den grund, at ingen turde nærme sig den.

Manticoren stammer fra Grækenland. Selvom det aldrig er fastsat, virker det sandsynligt, at Manticoren er fremavlet af troldmænd, for at beskytte ejendele, på samme måde som Acromantulaen.


Opdateret d. 2. september 2011


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.