Lethifold


Også kendt som det levende ligklæde. En Lethifold er et sjældent væsen, der som oftest findes i tropiske klimaer og er markeret med XXXXX af Ministeriet for Magi, hvilket betyder at den er i stand til og vil dræbe mennesker ved en given mulighed. Den ligner en cirka 3 centimeter tyk, sort kappe (tykkere, hvis den netop har spist) og glider henover jorden i sin søgen efter sagesløse ofre, som den kvæler og herefter fordøjer. Er man blevet spist af en Lethifold vil der ikke være noget som helst tilbage, hvilket har skabt en del falske selvmordsrygter blandt troldmænd, der har påstået at være blevet spist af en Lethifold for, at påtage sig en ny identitet. Et eksempel på dette er troldmanden Janus Thickey, der forsvandt i 1973 med en seddel på sit natbord, hvor der stod ’åh nej, en Lethifold fik mig, jeg bliver kvalt’. Han efterlod sin hustru og børn i dyb sorg, hvilket viste sig at være et frygteligt spild, da han i virkeligheden blot var flyttet et par kilometer længere ned ad vejen sammen med værtinden på Den Grønne Drage.

Det er en mulighed at skræmme en Lethifold væk med Patronusbesværgelsen, men eftersom at den oftest angriber, når dens offer er mest sårbar, for eksempel i søvnen, så er det i virkeligheden svært at forsvare sig mod den og ganske få troldmænd er sluppet levende fra et møde med væsnet.
Historiens første møde med en Lethifold fandt sted i 1782, da troldmanden Flavius Belby med stort held overlevede et møde med en på en ferie i Papua New Guinea netop ved hjælp af Patronusbesværgelsen.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.