Kappa


En Kappa er en japansk vanddæmon. De er berygtede for at snige sig op fra dybet og trække mennesker med sig ned i dybet for at drukne dem.

En Kappa er en skallet, menneskelignende skabning dækket af skæl i farverne grøn, gul og/eller blå. Der er svømmehud mellem dens hænder og fødder, og den er på størrelse med et barn.
Ovenpå hovedet har den en hudlomme, der indeholder den væske, der giver Kappa’en sin styrke. Det er vigtigt at denne hudlomme altid er fyldt op, når Kappa’en er væk fra vandet. Tørre hudlommen ud, vil Kappa’en miste sin styrke og kan endda risikere at dø.

Deres føde er primært blodet fra uheldige mennesker, der vader ned i deres territorier.

Kappa’ere lever i damme og/eller vandløb. Primært findes de i japan, men det hævdes at den også er blevet almindelig i Mongoliet.

Du kan beskytte dig imod en Kappa ved at smide en agurk - med personens navn indgraveret - efter Kappa’en.
Har du heldet med dig, kan du måske narre Kappa’en og få en mulighed for at udtørre dens hudlomme ovenpå hovedet. Dette vil svække Kappa’en og kan endda dræbe den.

I ‘Harry Potter’-universet møder vi første gang Kappa’ere i ‘Harry Potter og Fangen fra Azkaban’ og de bliver nævnt i ‘Harry Potter og Flammernes Pokal’ og i ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastiske Væsner og Hvor Du Kan Finde Dem)’.

Opdateret: 17/2-2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.