Nisse


Nisser er et lille væsen, som skulle være relateret til Både mennesker og såkaldte ”mørke nisser”. Det er meget intelligente og en del af den hominide(menneskeaber) race. De har lange fingre og fødder, som kan være meget nyttige i det arbejde som de ofte har, hvor de enten smeder ting eller arbejder i Gringotts Troldmandsbank.
Man mener også en af grundene til, at Filius Flitwick blev placeret på Ravenclaw var at han var halvt nisse og havde arvet nissernes høje intelligens.
Nisser er omkring 48 tommer høje, de har sorte øjne, hvidt hår og en ferskenfarvet hud. Deres hud er meget lys/bleg, da de sjældent bruger til udenfor i solen. Deres hoveder er formet som små kupler og de er en lille smule større end husalfer.
Nisser spiser hovedsageligt kød, rødder og svampe. Nisser har ligeledes deres eget sprog, som de kommunikerer med hinanden med, sproget hedder Gobbledegook. Nisserne er meget kendt for deres sølvtøj, som de smeder. Her kan der f.eks. være tale om Godric Gryffindors sværd, troldmandsverdenens penge samt en masse andre ting.
Ligesom husalfer og dværge, har nisser deres egen form for magi som de har let ved at udføre uden en stav. Nisser er også, trods deres høje intelligens, set på som værende laverestående af mange hekse og troldmænd, hvilket men fejlagtigt tror at nisserne har det helt fint med.
I løbet af årene har der været mange nisse-oprør, hvor nisser simpelthen har gjort oprør mod menneskernes måde at behandle dem på. Man beskriver også disse angreb som blodige og onde.
I selve troldmandskrigen forholdt nisserne sig meget neutrale, de holdt hverken med Voldemort eller den anden side. Dette gjorde de, fordi de Både havde haft kontroverser med Voldemort og med enkelte hekse og troldmænd på den gode side af krigen.
På trods af, at nisserne ikke behøver en tryllestav for at producere magi er de meget fornærmede over, at troldmændene ikke vil give dem lov til at have deres egen tryllestav.
Nisser mener også, at det altid er den der har lavet en bestemt ting, som ejer denne ting og ikke personen der køber den. Derfor synes de også, at ting de selv har lavet bør afleveres tilbage til dem, hvis køberen dør. Altså, at køberen i virkeligheden blot lejer tingen på ubestemt tid og rent faktisk slet ikke ejer den.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.