Mørke væsner


"Mørke Væsner" er en bestem kategori af magiske væsner, der også går under navnet: Ikke-menneskelige spirituelle fænomener.
De er kendt for ikke at være udødelig og for ikke at have en reel krop i mugglernes verden. Ingen Mørke Væsner kan blive set af mugglere, men mugglere kan indirekte fornemme deres tilstedeværelse. Med det menes, at de kun fornemmer dem kort eller fanger et kort glimt - de fleste forkaster derfor oplevelsen og bortforklare det som "en livlig fantasi".

Da Mørke Væsner er udødelige, bliver de - i modsætning til mennesker og dyr - ikke født. De bliver skabt af menneskers følelser f.eks. skræk. Menneskelige følelser er også deres eneste fødekilde. Jo flere følelser de indtager, des stærkere, større og mere synlige bliver de.
Dette menes også at være grunden til, at de derfor ikke kan slås ihjel.
Mørke Væsner opstår fra menneskelige følelser som vrede og skræk. Følelserne skaber ikke bare væsenerne, de gør dem også stærkere.

Mørke Væsner har deres navn efter deres levested: De foretrækker mørke steder, hvor de kan søge tilflugt og skræmme mennesker for at få næring.

Da Mørke Væsner er umulige at tilintetgøre, har troldmænd og hekse fundet besværgelser til at holde dem på afstand og drive dem på flugt. Besværgelserne bygger på glæde og positivitet, der er et forsvar mod de negative følelser, som de Mørke Væsner fremtvinger hos deres ofre. Det mest kendte og effektive forsvar er besværgelsen: Expecto Patronum.

I kategorien "Mørke Væsner" indgår: Boggarter, Dementorer og Poltergeister.


Opdateret: 8. august 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.