Kentaur


En kentaurer er et væsen der er halvt hest og halvt menneske. Det vi sige den som hippogriffer og griffer er en blanding af to dyr, men i forhold til de andre to er der noget særligt over kentaurer da de kan snakke menneske sprog. De kan altså kommunikere med mennesker, og det er nok fordi at en kentaurer har en menneskes overkrop, fra der hvor halsen normalt sidder på en hest. Øjenfarven og hårfarven er forskellig fra kentaur til kentaur, det lige som med os ”normale” mennesker. Resten er kroppen er en heste krop, det vil sige den har fire ben og en hale lige som en hest. Dens farver i pelsen er lige som den øjn og hår farve en eller anden så det hele passer sammen i farver, det vil sige at det er forskellige farver fra kentaur til kentaur.

En kentaur er en meget klogt væsen, der tit står om natten og tyder stjernerne. Så den kan læse begivenhedernes gang når den kigger på stjernerne. Dog taler de aldrig højt om hvad de ser. Kentaurer undgår normalt mennesker, og holder ofte til i skove hvor de er skjult i træerne. De lever i store flokke lige som heste normalt gør. Der lever fx mange i den forbudte skov. Blandt dem Firenze, Ronan, Magorian og Bane.

Den første gang man møder en kentaur er i Harry Potter og De Vises Sten. Der hjælpe Firenze Harry da Voldemort/professor Quirrell er ved at dræbe ham i den forbudte skov. Harry får endda lov at ride på hans ryg.

Firenze bliver også spådoms lærer på Harrys femte år, da professor Trelawney bliver fyret af Nidkjær. Da Trelawney blive genansat på Harrys sjette årgang deles de om faget.

Opdateret d. 16. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.