Ildkrabbe


Ildkrabben er et dyr der stammer fra øen Fiji. Selvom dens navn siger noget andet, ligner Ildkrabben en seksbenet skildpadde med et enormt, juvelbesat skjold, i stedet for et helt normalt skildpadde skjold.

Ildkrabber kan skyde flammer frem fra sin bagdel, hvilket virker helt som en forsvarsmekanisme for dem

Ildkrabber er en truet dyreart, så for at være beskyttet mod krybskytter, bor de i reservater langs kysten på Fiji. Krybskytterne vil gerne havde fat i det flotte, juvelbesatte skjold, da det kan bruges til at lave kvalitetskedler med. De holdes også væk fra Mugglere, der derimod blot ønsker at sælge skjoldet.
Udover at Ildkrabberne stammer fra Fiji findes de også i Det Magiske Menageri, hvor de befinder sig sammen med små tudser, giftige orange snegle, en fed hvid kanin, katte i alle farver, ravne og rotter der sjipper med deres hale.

For at eje en ildkrabbe skal man have skrevet en helt særlig licens til det.

Rebeus Hagrid får parret en Ildkrabbe med en Kæmpeknæler (også kaldt Manticore). Ud af det kommer der et dyr han vælger at kalde en Futskolopender, som Harry og hans klasse skal arbejde med en time i Magiske Dyr Pasning og Pleje. Senere hen giver det dog Hagrid nogle problemer at han har fremavlet sit eget dyr, da Rita Rivejern, der er fast besluttet på at gøre livet surt for Hagrid.

På sit femte år lærer Harry Potter og hans klasse at vAske og fodre en Ildkrabbe uden at brænde sig selv. Den prøve kommer også senere i U.G.L.en samme år.

Ildkrabberne ligger i kategori XXX, hvilket betyder at man skal være en kompetent troldmand. For at eje en Ildkrabbe skal man have skrevet en helt særlig licens til det. Det er fordi at de kan gøre stor skade og samtidig afsløre magiens eksistens overfor Mugglere.

I Harry Potter og Fønixordenen bliver det demonstreret, hvordan man fodrer og vAsker en ildkrabbe uden at få store forbrændinger.

Opdateret d. 24. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.