Hunde og hundelignende dyr


Hunde (af dyrefamilien Canis) ses udbredt i mugglerverdenen, men disse slægtninge til de mægtige gråulve har også fundet deres vej ind i den magiske verden Både som kæledyr, men også som vogtere af magikerne og deres ejendom.

Tamhunden (Canis lupus familiaris):
Tamhunden er generelt en ganske fredelig skabning i Både den magiske verden og i mugglerverdenen.
Vigtige hunde i vores historie er halvkæmpe og nøgleforvalter, Rubeus Hagrid’s godhjertede Fang (Trofast), der er af racen Granddanois og på trods af sin størrelse er en af de mest godhjertede væsner, særligt af de kæledyr halvkæmpen gennem tiden har anskaffet sig.
Et mere ondskabsfuldt individ kunne finde hos Harry Potters onkels søster. Ripper er én af Marge Dursleys tolv bulldogs, og beviste, at han kunne opfylde sit navn ved ondskabsfuldt at jage og knurre ad Hr. Potter når han og hans ejer besøgte familien Dursley.

Crup:
En særlig race af troldmands-opdrættede hunde, der til forveksling ligner Jack Russel Terrier, dog med undtagelse af den kløvede hale, som de dog er forpligtede til at fjerne når dyret er mellem seks og otte uger gammel ved brug af en smertefri afskæringsbesværgelse.
De er ekstremt loyale over for magikere og ekstremt fjendtlige over for mugglere og ejere skal derfor have licens til at have og avle disse, samt bevise, at de kan styre Cruppen i muggler-beboede områder.
De er stort set altædende og er en del af U.G.L. eksaminationen for elever på Hogwarts og Harry Potter og hans venner undervises omkring Crups af Rubeus Hagrid i 1996 i Magiske Dyrs Pasning og Pleje.

Trehovedet hunde/Helvedeshund:
Dette er et flere meter højt, meget sjældent hundelignende væsen af græsk oprindelse, så sjældent, at der kun er få kendte eksempler i historien: Cerberus fra den græske mytologi, vogter af porten til underverdenen og Hogwarts nøgleforvalters kæledyr, Fluffy.
Fluffy blev fragtet fra Grækenland, hvor han blev solgt til den meget interesserede Hagrid, der tog ham til sig, lånte ham til Albus Dumdledore for at vogte De Vises Sten i 1992 for senere at sætte den fri i den såkaldte Forbudte Skov ved udkanten af Hogwarts grunde og efter rygterne at dømme deltog Fluffy endda i Den Anden Troldmandskrig i det endelige opgør på Hogwarts.
På trods af deres størrelse og de tre hoveder har disse væsner dog én stor svaghed: Alle former for musik vil få dem til at falde i søvn og de vil ikke reagere på indtrængende så længe musikken spiller.
Det er ukendt om hovederne, ligesom hos Runespoor’en, tjener individuelle formål.

Gytrash:
Et spøgelseslignende, stort, ondsindet væsen med en stærk lugtesans, sorte øjne, hvid pels og hud og tvedelt hale. Gytrashen jæger vildt i skove i Skotland og England; herunder Den Forbudte Skov i flokke på to til seks medlemmer. Her jæger de sammen for at nedlægge større bytte såsom mennesker.
Der findes mindst fire kendte Gytrasher på Hogwarts grunde; to i Den Forbudte Skov og to i nærheden af nøgleforvalterens hytte.
Disse hvidlige væsner er nok til at sende en gysen ned ad selv den modigstes rygrad med deres evne til at skjule sig i mørket indtil de blot er få metre fra deres bytte og først der bliver deres svage sølvskær bliver synligt.
Derpå vil de med imponerende hurtighed kaste sig over ofret og bide dette før de lynsnart trækker sig tilbage for på ny at angribe; to til tre bid kan vise sig dødeligt for en tolvårig og disse væsner på kun takles af erfarne magikere.
Gytrashen er nemlig meget følsom over for lys og en simpel lysbesværgelse, såsom Lumos, kan holde dem på afstand og anvendes kraftigt lys vil de helt forsvinde.
Andre anvendelige besværgelser: Vermillious, Incendio og Verdimillious.

Den Grumme:
Den Grumme er ikke et reelt væsen, men mere et tegn på død, som der bringes til den person den viser sig over for.
Den Grumme viser sig i form af en stor, sort, spøgelsesagtig hundeskikkelse med gule øjne og er sandsynligvis ét af de mest kendte varsler og er samtidigt et af de værste, hvis ikke det værste af varsler.
En fuldblodstroldmand i den legendariske Ronald Weasleys familie ved navn Bilius skulle eftersigende have set Den Grumme og døde 24 timer efter synet, selvom dette dog aldrig er blevet bevist.
Professor Trelawney, Hogwarts professor i Spådom, er kendt for at se dette tegn hos sine elever og så i en af sine timer dette varsel i Harry Potters tekop i hans tredje år.

Patronus og Animagus:
Selvom disse heller ikke er et klassificeret væsen er det dog værd at nævne, at der jævnligt forekommer korporlige patronus'er af form som hunde, idet vi ved, at Ronald Weasleys patronusform er en Jack Russel Terrier.
Derudover er det muligt at antage Animagusform som hundelignende væsner. Rygtet siger, at Harry Potters gudfar kunne antage skikkelse som en stor, sort hund, selvom han aldrig blev officielt registeret som en Animagus inden sin utidige død.

Sidst opdateret d. 22. maj

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.