Husalf


Husalfer er små menneskelige væsner, som bor i store huse tilhørende velhavende troldmandsfamilier. De er ”bundet” husets ejere, hvilket betyder, at de udfører alle former for tjenende opgaver indtil deres død. Husalfer er tilsyneladende meget tilfredse med denne ordning og anser det for prestigefyldt at tjene dem loyalt og ikke svigte deres familie.
Deres rolle eller funktion er meget vigtig. De hører og ser ting, og som Dobby siger, kan de bruger deres magi og informationer til at gøre ondt (Kreacher), neutralt (Winky) eller godt (Dobby). Winky ledte hendes herre Ferm Jr. væk fra de onde troldmænd og ind i skoven.
Der er over hundrede husalfer på Hogwarts, det største samlede antal i hele Storbritannien. De holder i liv pejsene, ordner vAsketøjet, tænder lyset og andre lignende ting. Husalfer er også kokkene på slottet, og de laver vidunderlige måltider i de store køkkener.
En husalf er et lille væsen med store flagermus agtige ører og store øjne. Det er svært for en et almindelig menneske uden kendskab til husalfer at kende forskel på mandlige og kvindelige husalfer, selv kvinderne ofte har en højere, skinger stemme. Hverken de mandlige eller kvindelige bærer tøj, da de finder det skamfuldt at bære, så i stedet for dækker de sig med håndklæder, tehætter eller pudebetræk. Hvis deres ejer giver dem et stykke rigtigt tøj, ødelægger det ”båndet” mellem husalfen og ejeren, og husalfen er fri til at forlade slaveriet. De fleste husalfer finder dette, den værste fornærmelse og vil skamme sig resten af livet.
Husalfer har deres egen kraftige form for magi, en form for magi der ikke kræver nogle af de almindelige redskaber så som tryllestave eller ord for at blive udført. Dobby benytter denne magi til at forhekse en Smasher, lukke portalen til perron 9 ¾ , stjæle Harry uglepost og skubbe Lucius Malfoy ned af trapperne. Han kan også forsvinde ved egen vilje, hvilket også kan lade sig gøre indenfor Hogwarts’ vægge, hvilket ellers er umuligt.
Desværre bruger de kun deres magi til deres beskidte arbejde, når de arbejder for deres herre. Hermione Granger arbejder hårdt for at få husalferne på Hogwarts til at tænke selv, men uden den store succes.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.