Askevindel


En Askevindel er et bleg-gråt væsen, der ligner en slange, med rød glødende øjne. Væsnet opstår af magiske gløder i magisk ild, når ilden ikke bliver slukket, eller checket ofte nok. F.eks. kan slangen opstå i gløderne fra Susepulver. Siden at Askevindelen opstår i magiske gløder, findes den over det hele i verden. Når Askevindelen er skabt, har den travlt. Den lever nemlig kun i en enkelt time. I denne time skal den finde et mørkt, afsondret og godt skjulested, hvor den kan lægge sine æg. Slangen bevæger sig ligesom alle andre slanger, men lægger dog et tyndt lille Askespor efter sig. Hvis slangen ikke finder et godt sted at lægge æg, er det 'synd for dem'. Den har nemlig kun en time til at gøre det, hvorefter den vil dø, og forvandles til støv.

Hvis den har nået at lægge æg, er det for en troldmand/heks om at finde dem sår hurtigt som muligt. Æggene er højrøde, og udstråler en hvis form for intens varme. Hvis æggene ikke bliver fundet og frosset ned i tide, vil stedet antændes, og vil brænde på kun få minutter. Frosne Askevindel-æg er mange Galleoner værd, og de bruges i kærligheds-eliksirer og sluges som kur mod koldfeber og kuldegysninger.

Askevindelen har dette navn af en helt speciel grund. Aske hentyder til slangens farve, og dens tilknytning til ild. Vindelen beskriver slangens ranglede bevægelser.

Askevindel-æg er før i tiden blevet brugt på Hogwarts. De blev brugt af Professor Silvanus Kettleburn, under rektor Armando Dippet's tid. Her blev de brugt til at illustrere en historie. På dem blev der brugt en forstørrelses-besværgelse, hvilket medførte til brand og kaos på Hogwarts. Det blev i hvert fald aldrig mere brugt.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.