Hippogrif


En Hippogrif er en halv hest og halv kæmpe ørn. Det meste af kroppen er som en ørn, den har store vinger der er fuld af fjer, og vinge fanget kan blive op til 24 fod langt. Dens forben er som kæmpe store orange gullige klør med spidse negle/klør der kan blive op til 5 tommer lange. Dens hoved er som et ørne hoved med et stort sløv farvede næb, der kan flå et menneske i småstykker. Øjnene har en flot orange farve man virkelig kan se. Farvene på fjerene er forskellige fra Hippogrif til Hippogrif, det samme med den hestehale de har, så det hele kommer til at passe sammen i farverne. En Hippogrifs bagben er lige som en hests bagben, og den har også den samme hale som en hest, farvene er dog ikke altid en farve en hest kan have. Selve krops formen er også formet som en hest, dog har den fjer på det meste af sin krop. Den er også meget stærk hvilket gør den rigtig farlig hvis man ikke behandler den ordenligt.

En Hippogrif er et meget stolt dyr, der sagtens kan finde på at gå til angreb. Når de gør gælder det bare om at komme så langt væk derfra som overhovedet muligt. Da dens næb er utrolig farligt og sagtens kan slå et menneske ihjel. Hvis man vil prøve at flyve på en Hippogrif er det vigtig at vise respekt over for den og at den er tam, hvis ikke skal man ikke vige sig ind på dens territorium. Før man overhovedet går hen og klapper den skal man bukke for den, hvis den bukker igen kan man forsigtig gå hen og klappe den på halsen, hvis ikke skal man løbe så hurtigt ens ben kan bære en. Hippogrifen er af ministeriet klassificeret til at være i kategori XXX, så altså det skal være dygtig og lært en troldmand ellers heks. Der skal også udvises meget respekt når man prøver at gøre en Hippogrif tam. Man skal hele tiden holde øjn kontakt og lade være med at blikke, man skal også bukke meget for at vise den respekt.

Hippogrifer spiser fugle, insekter, planter og mindre pattedyr. Så det vil sige at den er alt ædende lige som os mennesker. En Hippogrif ligger et skrøbeligt æg af gangen. Der går dog kun 24 timer før det er udklækket, og den lære at flyve på ca. en uge. Der vil dog gå måneder før den kan flyve med sin mor på længere ture. Hvis man har en Hippogrif skal man bruge camouflage-besværgelse for at mugglere ikke kan se den.

Man høre første gang om en Hippogrif på Harrys tredje årgang. Hvor de har fået Hagrid som lære i magiske dyrs pasning og pleje. I deres første time med ham som lære beslutter han at de skal have om Hippogrifer, og han viser dem hvordan man skal gøre hvis man vil ride på den. Harry viser respekt over for den og kommer op og ride på Stormvind, bag efter ham er det så Malfoy der skal prøve, men han kommer ikke op og ride og får i stedet en flænge i armen - der senere får Stormvind dømt til døden. Han undslipper dog fordi er Hermione har en Tidsvender, så Harry og hende selv kan komme tilbage i tiden og Både redde Sirius Black og Stormvind.
Derefter høre man kun lidt om stormvind, der bliver passet af Sirius. Efter Sirius går bort bliver Stormvind Harrys Hippogrif. Dog vælger Harry at give den til Hagrid, som så skifter dens navn til hvirvelvind. Så Ministeriet for Magi ikke opdager at det var den Hippogrif der flygtede efter at være blevet dømt til døden.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.