Helvedeshund


Helvedeshunden er en stor trehovedet hund, som vogter portene ned til Hades’ dødsrige, hunden skulle eftersigende være søvnløs og dermed ikke have brug for vagtskifte. Den ene specielle hund, som vogter Hades dødsrige hedder Cerberus og er kæmpe stor.
Helvedeshunden, er også et meget sjældent væsen som man ikke finder bag hver en dør. Da hunden har tre hoveder, er det ubevidst om hovederne, ligesom hos en Runespoor tjener hvert sit formål. Helvedeshunden har knaldsorte øjne og en pels i brune nuancer.
En ting som gør helvedeshunden sårbar er, at den ikke kan modstå at falde i søvn til musik, til trods for at den skulle være søvnløs. Harry, Ron og Hermione fik engang bevis på at det eneste der holdt en helvedeshund sovende, var et spillende musikinstrument. I dette tilfælde en harpe.
Helvedeshunden lever oprindeligt i Grækenland og Irland, men kan også findes andre steder, hovedsageligt hvor de menneskeligt er blevet transporteret hen. Rubeus Hagrid ejede engang en Helvedeshund, kaldet Fluffy. Ifølge ham selv fik han den foræret af en græsk mand.
Hagrids helvedeshund, Fluffy, var en af forhindringerne som passede på De Vises Sten. Dette viser også, at helvedeshunde kan være meget loyale og gode vagthunde, som gør hvad de får besked på.
Det siges også, at helvedeshunde har en forfærdelig lugt, som ikke er særlig rar for mennesker, samt at de savler enormt meget og dermed sviner en hel del. Nogle legender mener, at hvis man stirrer ind i en helvedeshunds øjne to, eller flere, gange vil man dø inden for kort tid.
Da De Vises Sten var ødelagt, satte Hagrid sig en ære i at slippe Fluffy løs i Den Forbudte Skov, men kort efter blev han transporteret tilbage til Grækenland af Dumbledore.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.