Griff


Der findes tre slags former for griffe, der ikke så stor forskel på de forskellige griffe, kun deres udseendende.
Løvegriffen – har for krop og hoved som en løves, den forpoter er også som en løves. Den har bagkrop som en ørn, for ikke at forglemme dens vinger, der også kommer fra en ørn. Denne grif tog specielt perserne til sig.
Slangegriffen – har en krop, og forben der stammer fra en løve. Det er dog ofte skællet, ligesom en slanges skæl. Den har et hornet slangehoved. Det sidder på en stærk slynget slynget hals. Dens hale er ligesom en slanges. Derudover har den ofte vinger.
Fuglegriffen – den har forkrop og forpoter som en ørn. Mens den bagkrop og bagben er en løves. Desuden har den ofte katteøre. Det er den slags grif man oftest ser i europæiske traditioner. Som type er urgammel.

Både ifølge mugglerne og de magi kyndige, stammer griffen fra Grækenland. Hvor den dukkede op i, 600-tallet f.Kr., den græske kunst. Griffens navn menes stammer det oldsemitiske ord ’kerup’. Det blev lånt ind græsk, og blev til gryps eller grypos. Latin overtog ordet i formen gryphus. Fra tysk Greif, også kom ordet ind i dansk, og blev til griff.

Mugglerne tror at griffen er et fabel dyr. Altså et fantasidyr som ikke findes, ligesom kentaurer og andre af den slags dyr.

Man møder ikke en rigtig griff i nogen af Harry Potter bøgerne, men man kan finde en statue af en, ved pigernes toilet. Der hvor Harry, Ron og Hermione møder bjergtrolden på Allehelgens aften i HP og De Vises Sten.
Dørhammeren ind til Dumbledores kontor, er formet som en griff. Det kan angiveligt være fordi han var en Gryffindor elev, ham selv, og det er et ordspil, med Gryffindors navn.

Opdateret d. 24. maj 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.